Statistics:
Visits: 924 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mancare de praz cu masline
Q: | Intreaba despre Mancare de praz cu masline |
Ingrediente
2 kg praz, 80—100 g masline, 1,5 kg rosii pentru suc, 400 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Se curata prazul lasand numai partea alba, se spala si se taie in bucati potrivit de mari (4—5 cm) si se opareste in apa clocotita 3—4 minute, dupa care se scoate si se lasa sa se scurga de apa. Se incinge uleiul intr-un vas si se introduce prazul, amestecand usor pana ce incepe sa se ingalbeneasca.
Se scot bucatele de praz, se aseaza intr-o cratita mai mare, adaugand maslinele care au fost crestate si oparite in apa clocotita si putina apa din cea in care a fost oparit prazul. Se aseaza cratita la un foc potrivit peste o tabla, ca sa fiarba incet.
Cand este aproape gata si prazul s-a inmuiat, se adauga o lingura de otet si sucul de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote si se potriveste de sare si piper. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se aseaza in borcane potrivit de mari, se inchid si se sterilizeaza in prima zi 35—40 minute, iar a doua zi 10—15 minute.
2 kg praz, 80—100 g masline, 1,5 kg rosii pentru suc, 400 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare
Se curata prazul lasand numai partea alba, se spala si se taie in bucati potrivit de mari (4—5 cm) si se opareste in apa clocotita 3—4 minute, dupa care se scoate si se lasa sa se scurga de apa. Se incinge uleiul intr-un vas si se introduce prazul, amestecand usor pana ce incepe sa se ingalbeneasca.
Se scot bucatele de praz, se aseaza intr-o cratita mai mare, adaugand maslinele care au fost crestate si oparite in apa clocotita si putina apa din cea in care a fost oparit prazul. Se aseaza cratita la un foc potrivit peste o tabla, ca sa fiarba incet.
Cand este aproape gata si prazul s-a inmuiat, se adauga o lingura de otet si sucul de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote si se potriveste de sare si piper. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca, dupa care se aseaza in borcane potrivit de mari, se inchid si se sterilizeaza in prima zi 35—40 minute, iar a doua zi 10—15 minute.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :