Statistics:
Visits: 921 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Praz umplut cu orez
Q: | Intreaba despre Praz umplut cu orez |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 12 fire de praz, 200 g orez, 120 ml ulei, sare, piper, 1 legătură de verdeaţă, sos de roşii.
Mod de preparare
Se alege praz gros şi se taie in bucăţi de 12 cm care se opăresc in apă clocotită cu sare. Se scoate miezul, lăsand numai cate 2 foi exterioare, rezultand astfel tubuleţe care se umplu cu orezul pregătit astfel: miezul de praz se taie mărunt, se pune la prăjit intr-o cratiţă cu o parte din ulei şi cand s-a prăjit puţin se adaugă orezul spălat şi scurs bine de apă.
Se că¬leÅŸte orezul 5—6 min, după care se stinge cu 1/2 L de apă clocotită, se sărează ÅŸi se piperează după gust, se amestecă ÅŸi se lasă sÄ fiarbă pană se umflă bine orezul.
Cu orezul astfel preparat se umplu tubuleţele de praz, se leagă cate 5—6 impreună, se tăvălesc prin făină cu partea umplută şi pe aceeaşi, parte se prăjesc in ulei incins, pană se formează o crustă, după care se procedează la fel şi cu celălalt capăt.
Cand s-au prăjit pe rand toate capetele, se dezleagă şi se prăjesc puţin şi lateral (an lungime), turnai cat să se coloreze puţin. Se aşază tuburile umplute intr-o tavă unsă cu ulei, se toarnă peste ele sos de roşii şi se introduc in cuptorul incins pentru 20 min. Se poate adăuga in sos puţină smantană.
La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt.
Pentru 6 porţii: 12 fire de praz, 200 g orez, 120 ml ulei, sare, piper, 1 legătură de verdeaţă, sos de roşii.
Mod de preparare
Se alege praz gros şi se taie in bucăţi de 12 cm care se opăresc in apă clocotită cu sare. Se scoate miezul, lăsand numai cate 2 foi exterioare, rezultand astfel tubuleţe care se umplu cu orezul pregătit astfel: miezul de praz se taie mărunt, se pune la prăjit intr-o cratiţă cu o parte din ulei şi cand s-a prăjit puţin se adaugă orezul spălat şi scurs bine de apă.
Se că¬leÅŸte orezul 5—6 min, după care se stinge cu 1/2 L de apă clocotită, se sărează ÅŸi se piperează după gust, se amestecă ÅŸi se lasă sÄ fiarbă pană se umflă bine orezul.
Cu orezul astfel preparat se umplu tubuleţele de praz, se leagă cate 5—6 impreună, se tăvălesc prin făină cu partea umplută şi pe aceeaşi, parte se prăjesc in ulei incins, pană se formează o crustă, după care se procedează la fel şi cu celălalt capăt.
Cand s-au prăjit pe rand toate capetele, se dezleagă şi se prăjesc puţin şi lateral (an lungime), turnai cat să se coloreze puţin. Se aşază tuburile umplute intr-o tavă unsă cu ulei, se toarnă peste ele sos de roşii şi se introduc in cuptorul incins pentru 20 min. Se poate adăuga in sos puţină smantană.
La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :