FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 864
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Praz umplut cu orez

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Praz umplut cu orez

 Q:   Intreaba despre Praz umplut cu orez       
Praz umplut cu orez Ingrediente

Pentru 6 porţii: 12 fire de praz, 200 g orez, 120 ml ulei, sare, piper, 1 legătură de verdeaţă, sos de roşii.

Mod de preparare

Se alege praz gros şi se taie in bucăţi de 12 cm care se opăresc in apă clocotită cu sare. Se scoate miezul, lăsand numai cate 2 foi exterioare, rezultand astfel tubuleţe care se umplu cu orezul pregătit astfel: miezul de praz se taie mărunt, se pune la prăjit intr-o cratiţă cu o parte din ulei şi cand s-a prăjit puţin se adaugă orezul spălat şi scurs bine de apă.

Se că¬leşte orezul 5—6 min, după care se stinge cu 1/2 L de apă clocotită, se sărează şi se piperează după gust, se amestecă şi se lasă să fiarbă pană se umflă bine orezul.

Cu orezul astfel preparat se umplu tubuleţe le de praz, se leagă cate 5—6 impreună, se tăvălesc prin făină cu partea umplută şi pe aceeaşi, parte se prăjesc in ulei incins, pană se formează o crustă, după care se procedează la fel şi cu celălalt capăt.

Cand s-au prăjit pe rand toate capetele, se dezleagă şi se prăjesc puţin şi lateral (an lungime), turnai cat să se coloreze puţin. Se aşază tuburile umplute intr-o tavă unsă cu ulei, se toarnă peste ele sos de roşii şi se introduc in cuptorul incins pentru 20 min. Se poate adăuga in sos puţină smantană.

La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt.


Tag-uri: praz, orez, ulei



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 19 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :