Statistics:
Visits: 1,052 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Praz cu masline
Q: | Intreaba despre Praz cu masline |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 1 kg praz, 100 g măsline, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 30 g bulion de roşii, 50 ml vin, verdeaţă, oţet, sare.
Mod de preparare
Prazul, curăţat şi spălat, se taie in bucăţi de 5—6 cm şi se opăreşte in apă cu sare. După ce s-a scurs de apă, se căleşte in o parte din ulei. In restul de ulei se căleşte ceapa tăiată mărunt, iar după ce s-a rumenit puţin se adaugă bulionul de roşii şi se stinge cu vin, oţet şi apă după nevoie.
Se adaugă măslinele opărite şi scurse de apă, după care se fierbe mancarea pe plită sau se introduce in cuptorul incins, pentru 10 min, să se rumenească.
Mancarea se serveşte caldă sau rece, cu felii de lămaie şi presărată cu verdeaţă deasupra.
Pentru 6 porţii: 1 kg praz, 100 g măsline, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 30 g bulion de roşii, 50 ml vin, verdeaţă, oţet, sare.
Mod de preparare
Prazul, curăţat şi spălat, se taie in bucăţi de 5—6 cm şi se opăreşte in apă cu sare. După ce s-a scurs de apă, se căleşte in o parte din ulei. In restul de ulei se căleşte ceapa tăiată mărunt, iar după ce s-a rumenit puţin se adaugă bulionul de roşii şi se stinge cu vin, oţet şi apă după nevoie.
Se adaugă măslinele opărite şi scurse de apă, după care se fierbe mancarea pe plită sau se introduce in cuptorul incins, pentru 10 min, să se rumenească.
Mancarea se serveşte caldă sau rece, cu felii de lămaie şi presărată cu verdeaţă deasupra.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 19 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :