Statistics:
Visits: 846 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prajitura cu spuma
Q: | Intreaba despre Prajitura cu spuma |
Ingrediente:
Zahăr tos 150 g, unt 150 g, făină 300 g, gălbenuşuri 2 buc, lămaie 100 g, Spuma: albuşuri 4 buc, dulceaţă de căpşuni sau zmeură 150 g.
Mod de preparare:
Untul se amestecă bine cu zahărul, pană ce devine o cremă spumoasă, se adaugă gălbenuşurile, făina, zeama de la o lamaie şi două linguri de apă. Se face un aluat, care se întinde cu sucitorul, se aşează într-o tavă şi se coace la cuptor la un foc potrivit. Din albuşuri se face o spumă deasă, la care se adaugă dulceaţa şi se amestecă bine, apoi se întinde spuma peste blatul copt şi răcit şi se dă tava din nou la cuptor timp de 10 min. pentru a se întări spuma. După ce s-a răcit, prăjitura se porţionează în pătrate sau dreptunghiuri.
Zahăr tos 150 g, unt 150 g, făină 300 g, gălbenuşuri 2 buc, lămaie 100 g, Spuma: albuşuri 4 buc, dulceaţă de căpşuni sau zmeură 150 g.
Mod de preparare:
Untul se amestecă bine cu zahărul, pană ce devine o cremă spumoasă, se adaugă gălbenuşurile, făina, zeama de la o lamaie şi două linguri de apă. Se face un aluat, care se întinde cu sucitorul, se aşează într-o tavă şi se coace la cuptor la un foc potrivit. Din albuşuri se face o spumă deasă, la care se adaugă dulceaţa şi se amestecă bine, apoi se întinde spuma peste blatul copt şi răcit şi se dă tava din nou la cuptor timp de 10 min. pentru a se întări spuma. După ce s-a răcit, prăjitura se porţionează în pătrate sau dreptunghiuri.
Tag-uri: desert, dulceata de capsuni, unt, faina |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :