FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,339
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Prajitura cu glazura de albus

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Prajitura cu glazura de albus

 Q:   Intreaba despre Prajitura cu glazura de albus       
Prajitura cu glazura de albus Ingrediente

200 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 300 g faina, 4 galbenusuri, 1 pachet praf de copt, vanilie, coaja de lamaie rasa.

Pentru deasupra :
4 albusuri, 1 pahar mare de apa plin cu zahar pudra, 1/2 lingurita zeama de lamaie, 50 g nuci taiate subtiri, 50 g stafide, 3—4 linguri gem de visine sau de caise.

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca untul cu zaharul si aromele, se adauga pe rand galbenusurile, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si treptat faina. Se intinde o foaie cu mana intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se introduce tava in cuptor unde se lasa 15—20 minute, la un foc potrivit.

Intre timp se bat albusurile spuma, adaucand zaharul pudra putin cate putin si jumatate de lingurita zeama de lamaie . Cand aluatul din tava este pe jumatate copt, se scoate tava si se acopera cu un strat subtire de gem de visine, sau de caise, iar pe deasupra se intinde albusul batut spuma, egal pe toata suprafata.

Peste albus se presara stafidele si nucile, apoi se introduce din nou tava in cuptor la un foc slab pana ce se intareste albusul. Daca nu este gata si totusi ca sa nu se ingalbeneasca albusul, se acopera cu o hartie pe deasupra.

Prajitura se taie calda in bucati dreptunghiulare, insa nu se scoate din tava pana ce nu este rece.


Tag-uri: prajitura, glazura, albus



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :