Statistics:
Visits: 1,347 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prajitura cu glazura de albus
Q: | Intreaba despre Prajitura cu glazura de albus |
Ingrediente
200 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 300 g faina, 4 galbenusuri, 1 pachet praf de copt, vanilie, coaja de lamaie rasa.
Pentru deasupra :
4 albusuri, 1 pahar mare de apa plin cu zahar pudra, 1/2 lingurita zeama de lamaie, 50 g nuci taiate subtiri, 50 g stafide, 3—4 linguri gem de visine sau de caise.
Mod de preparare
Intr-un vas se freaca untul cu zaharul si aromele, se adauga pe rand galbenusurile, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si treptat faina. Se intinde o foaie cu mana intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se introduce tava in cuptor unde se lasa 15—20 minute, la un foc potrivit.
Intre timp se bat albusurile spuma, adaucand zaharul pudra putin cate putin si jumatate de lingurita zeama de lamaie . Cand aluatul din tava este pe jumatate copt, se scoate tava si se acopera cu un strat subtire de gem de visine, sau de caise, iar pe deasupra se intinde albusul batut spuma, egal pe toata suprafata.
Peste albus se presara stafidele si nucile, apoi se introduce din nou tava in cuptor la un foc slab pana ce se intareste albusul. Daca nu este gata si totusi ca sa nu se ingalbeneasca albusul, se acopera cu o hartie pe deasupra.
Prajitura se taie calda in bucati dreptunghiulare, insa nu se scoate din tava pana ce nu este rece.
200 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 300 g faina, 4 galbenusuri, 1 pachet praf de copt, vanilie, coaja de lamaie rasa.
Pentru deasupra :
4 albusuri, 1 pahar mare de apa plin cu zahar pudra, 1/2 lingurita zeama de lamaie, 50 g nuci taiate subtiri, 50 g stafide, 3—4 linguri gem de visine sau de caise.
Mod de preparare
Intr-un vas se freaca untul cu zaharul si aromele, se adauga pe rand galbenusurile, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si treptat faina. Se intinde o foaie cu mana intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se introduce tava in cuptor unde se lasa 15—20 minute, la un foc potrivit.
Intre timp se bat albusurile spuma, adaucand zaharul pudra putin cate putin si jumatate de lingurita zeama de lamaie . Cand aluatul din tava este pe jumatate copt, se scoate tava si se acopera cu un strat subtire de gem de visine, sau de caise, iar pe deasupra se intinde albusul batut spuma, egal pe toata suprafata.
Peste albus se presara stafidele si nucile, apoi se introduce din nou tava in cuptor la un foc slab pana ce se intareste albusul. Daca nu este gata si totusi ca sa nu se ingalbeneasca albusul, se acopera cu o hartie pe deasupra.
Prajitura se taie calda in bucati dreptunghiulare, insa nu se scoate din tava pana ce nu este rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :