Statistics:
Visits: 861 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta din foitaj cu spuma de zmeura sau de capsune
Q: | Intreaba despre Placinta din foitaj cu spuma de zmeura sau de capsune |
Pentru foi se folosesc aceleasi componente si cantitati ca la reteta "Foitaj de baza", iar pentru spuma sunt necesare:
5 albusuri, 300 g zahar, 300 g zmeura sau capsune, sare de lamaie sau zeama de lamaie.
Se prepara foile ca in reteta anterioara, iar in loc de crema de vanilie, acestea se umplu cu spuma de zmeura sau de capsune care se poate prepara in doua feluri:
1) Se bat albusurile bine cu telul si dupa ce s-a format o spuma ca zapada, se adauga treptat zaharul tos si capsunele sau zmeura, continuand a se bate cu telul.
La urma se stropeste compozitia cu cateva picaturi de sare de lamaie dizolvata in apa. Aceasta spuma trebuie intrebuintata si consumata in 2—3 ore dupa preparare, altfel se lasa (cade).
2) Se bat bine cu telul albusurile. Separat se fierbe zaharul cu 100 ml apa, tinandu-se la inceput cratita pe marginea masinii de gatit, pentru ca sa se dizolve bine zaharul. Se trece apoi la foc iute, pana ce se leaga zaharul, in acest sirop se adauga zmeura sau capsunele, lasand sa se lege ca o dulceata, dupa care se toarna clocotita peste albusuri, continuand a se bate cu telul si stropindu-se cu cateva picaturi de sare de lamaie dizolvata in apa. Aceasta spuma se pote pastra 24 de ore de la preparare.
5 albusuri, 300 g zahar, 300 g zmeura sau capsune, sare de lamaie sau zeama de lamaie.
Se prepara foile ca in reteta anterioara, iar in loc de crema de vanilie, acestea se umplu cu spuma de zmeura sau de capsune care se poate prepara in doua feluri:
1) Se bat albusurile bine cu telul si dupa ce s-a format o spuma ca zapada, se adauga treptat zaharul tos si capsunele sau zmeura, continuand a se bate cu telul.
La urma se stropeste compozitia cu cateva picaturi de sare de lamaie dizolvata in apa. Aceasta spuma trebuie intrebuintata si consumata in 2—3 ore dupa preparare, altfel se lasa (cade).
2) Se bat bine cu telul albusurile. Separat se fierbe zaharul cu 100 ml apa, tinandu-se la inceput cratita pe marginea masinii de gatit, pentru ca sa se dizolve bine zaharul. Se trece apoi la foc iute, pana ce se leaga zaharul, in acest sirop se adauga zmeura sau capsunele, lasand sa se lege ca o dulceata, dupa care se toarna clocotita peste albusuri, continuand a se bate cu telul si stropindu-se cu cateva picaturi de sare de lamaie dizolvata in apa. Aceasta spuma se pote pastra 24 de ore de la preparare.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :