FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 804
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Placinta din foitaj cu spuma de zmeura sau de capsune

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Placinta din foitaj cu spuma de zmeura sau de capsune

 Q:   Intreaba despre Placinta din foitaj cu spuma de zmeura sau de capsune       
Placinta din foitaj cu spuma de zmeura sau de capsune Pentru foi se folosesc aceleasi componente si cantitati ca la reteta "Foitaj de baza", iar pentru spuma sunt necesare:
5 albusuri, 300 g zahar, 300 g zmeura sau capsune, sare de lamaie sau zeama de lamaie.

Se prepara foile ca in reteta anterioara, iar in loc de crema de vanilie, acestea se umplu cu spuma de zmeura sau de capsune care se poate prepara in doua feluri:

1) Se bat albusurile bine cu telul si dupa ce s-a format o spuma ca zapada, se adauga treptat zaharul tos si capsunele sau zmeura, continuand a se bate cu telul.
La urma se stropeste compozitia cu cateva picaturi de sare de lamaie dizolvata in apa. Aceasta spuma trebuie intrebuintata si consumata in 2—3 ore dupa preparare, altfel se lasa (cade).

2) Se bat bine cu telul albusurile. Separat se fierbe zaharul cu 100 ml apa, tinandu-se la inceput cratita pe marginea masinii de gatit, pentru ca sa se dizolve bine zaharul. Se trece apoi la foc iute, pana ce se leaga zaharul, in acest sirop se adauga zmeura sau capsunele, lasand sa se lege ca o dulceata, dupa care se toarna clocotita peste albusuri, continuand a se bate cu telul si stropindu-se cu cateva picaturi de sare de lamaie dizolvata in apa. Aceasta spuma se pote pastra 24 de ore de la preparare.


Tag-uri: foitaj, zmeura, capsune



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 06 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :