Statistics:
Visits: 1,893 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prajitura cu nuci II
Q: | Intreaba despre Prajitura cu nuci II |
Ingrediente
400 g faina, 250 g unt, sau margarina, 3 oua, 125 g zahar, 1 praf de copt, coaja de lamaie, vanilie.
Pentru umplutura:
300 g nuci, 100 g pesmet, 250 g zahar, 200 ml apa, 1 lingura rom, coaja de lamaie.
Mod de preparare
Intr-un vas se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie rasa, apoi faina concomitent cu albusurile batute spuma.
Se framanta un aluat care se lasa la rece jumatate de ora.
Se prepara umplutura, se curata si se trec prin masina nucile, se adauga pesmetul care a fost cernut fin si se amesteca bine, apoi se oparesc cu un sirop preparat din zahar si apa, se adauga romul, vanilia sau coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in doua, una din parti fiind ceva mai mica. Se intinde o foaie din partea cea mai mare si se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la un foc potrivit.
Cand este pe jumatate coapta, se scoate din cuptor si se unge cu un strat subtire de marmelada, iar pe deasupra se intinde umplutura de nuci. Se intinde o foaie si din a doua parte de aluat cu care se acopera stratul de umplutura.
Se inteapa in cateva locuri cu furculita si se introduce din nou in cuptor unde se lasa 15—20 minute.
Aceasta prajitura se poate face inlocuind a doua foaie cu suluri subtiri din acelasi aluat care sa acopere umplutura asezata in forma de gratar.
400 g faina, 250 g unt, sau margarina, 3 oua, 125 g zahar, 1 praf de copt, coaja de lamaie, vanilie.
Pentru umplutura:
300 g nuci, 100 g pesmet, 250 g zahar, 200 ml apa, 1 lingura rom, coaja de lamaie.
Mod de preparare
Intr-un vas se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie rasa, apoi faina concomitent cu albusurile batute spuma.
Se framanta un aluat care se lasa la rece jumatate de ora.
Se prepara umplutura, se curata si se trec prin masina nucile, se adauga pesmetul care a fost cernut fin si se amesteca bine, apoi se oparesc cu un sirop preparat din zahar si apa, se adauga romul, vanilia sau coaja de lamaie.
Se imparte aluatul in doua, una din parti fiind ceva mai mica. Se intinde o foaie din partea cea mai mare si se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la un foc potrivit.
Cand este pe jumatate coapta, se scoate din cuptor si se unge cu un strat subtire de marmelada, iar pe deasupra se intinde umplutura de nuci. Se intinde o foaie si din a doua parte de aluat cu care se acopera stratul de umplutura.
Se inteapa in cateva locuri cu furculita si se introduce din nou in cuptor unde se lasa 15—20 minute.
Aceasta prajitura se poate face inlocuind a doua foaie cu suluri subtiri din acelasi aluat care sa acopere umplutura asezata in forma de gratar.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :