FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,809
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Prajitura cu nuci II

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Prajitura cu nuci II

 Q:   Intreaba despre Prajitura cu nuci II       
Prajitura cu nuci II Ingrediente

400 g faina, 250 g unt, sau margarina, 3 oua, 125 g zahar, 1 praf de copt, coaja de lamaie, vanilie.

Pentru umplutura:
300 g nuci, 100 g pesmet, 250 g zahar, 200 ml apa, 1 lingura rom, coaja de lamaie.

Mod de preparare

Intr-un vas se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie, vanilia si coaja de lamaie rasa, apoi faina concomitent cu albusurile batute spuma.

Se framanta un aluat care se lasa la rece jumatate de ora.

Se prepara umplutura, se curata si se trec prin masina nucile, se adauga pesmetul care a fost cernut fin si se amesteca bine, apoi se oparesc cu un sirop preparat din zahar si apa, se adauga romul, vanilia sau coaja de lamaie.

Se imparte aluatul in doua, una din parti fiind ceva mai mica. Se intinde o foaie din partea cea mai mare si se aseaza in tava unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la un foc potrivit.

Cand este pe jumatate coapta, se scoate din cuptor si se unge cu un strat subtire de marmelada, iar pe deasupra se intinde umplutura de nuci. Se intinde o foaie si din a doua parte de aluat cu care se acopera stratul de umplutura.

Se inteapa in cateva locuri cu furculita si se introduce din nou in cuptor unde se lasa 15—20 minute.

Aceasta prajitura se poate face inlocuind a doua foaie cu suluri subtiri din acelasi aluat care sa acopere umplutura asezata in forma de gratar.


Tag-uri: prajitura, nuci, faina



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 24 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :