Statistics:
Visits: 1,099 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Dulceata de cirese amare
Q: | Intreaba despre Dulceata de cirese amare |
Ingrediente
1 kg cirese amare, 1,250 kg zahar, 1 lamaie, 1/2 baton de vanilie, 50 ml rom.
Mod de preparare
Dupa ce s-au spalat ciresele, se scot samburii deasupra unui castron ca sa nu se piarda zeama care curge in timpul scoaterii acestora. Apoi ciresele se pun intercalate cu zaharul intr-o cratita cu volumul dublu fata de cel al cireselor cu zahar si se lasa de seara pana a doua zi ca zaharul sa extraga sucul din fructe, la care nu se mai adauga apa.
In momentul in care se pune cratita cu dulceata pe foc, fructele se stropesc cu rom, se adauga vanilia si felii de lamaie, curatate de coaja alba (care este amara), taiate la 5 mm grosime si fara samburi.
In loc de lamaie se pot adauga 100 g glucoza sau 1 g de sare de lamaie, care impiedica zaharisirea dulcetii . Se lasa sa fiarba pana se leaga siropul si incep sa pluteasca ciresele in el, pana la fundul cratitei.
Imediat se ia dulceata de pe foc, se leagana intre maini intr-o parte si in alta ca sa se adune toata spuma la un loc si se aduna toata cu lingura. (Nu se ia spuma in timp ce dulceata fierbe pe foc, caci aceasta spuma nu este altceva decat sirop cu bule de aer care vor disparea o parte cand se va lua de pe foc).
Dupa ce s-a racit, se pune dulceata in borcane, care se acopera cu celofan, se leaga cu sfoara subtire si se pastreaza in camara.
1 kg cirese amare, 1,250 kg zahar, 1 lamaie, 1/2 baton de vanilie, 50 ml rom.
Mod de preparare
Dupa ce s-au spalat ciresele, se scot samburii deasupra unui castron ca sa nu se piarda zeama care curge in timpul scoaterii acestora. Apoi ciresele se pun intercalate cu zaharul intr-o cratita cu volumul dublu fata de cel al cireselor cu zahar si se lasa de seara pana a doua zi ca zaharul sa extraga sucul din fructe, la care nu se mai adauga apa.
In momentul in care se pune cratita cu dulceata pe foc, fructele se stropesc cu rom, se adauga vanilia si felii de lamaie, curatate de coaja alba (care este amara), taiate la 5 mm grosime si fara samburi.
In loc de lamaie se pot adauga 100 g glucoza sau 1 g de sare de lamaie, care impiedica zaharisirea dulcetii . Se lasa sa fiarba pana se leaga siropul si incep sa pluteasca ciresele in el, pana la fundul cratitei.
Imediat se ia dulceata de pe foc, se leagana intre maini intr-o parte si in alta ca sa se adune toata spuma la un loc si se aduna toata cu lingura. (Nu se ia spuma in timp ce dulceata fierbe pe foc, caci aceasta spuma nu este altceva decat sirop cu bule de aer care vor disparea o parte cand se va lua de pe foc).
Dupa ce s-a racit, se pune dulceata in borcane, care se acopera cu celofan, se leaga cu sfoara subtire si se pastreaza in camara.
Tag-uri: dulceata, cirese amare, dulceata de cirese |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 17 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :