Statistics:
Visits: 1,184 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Spuma de gris cu suc de fructe si sodo
Q: | Intreaba despre Spuma de gris cu suc de fructe si sodo |
Ingrediente
200 g zahar, 6 l apa, 1 ceasca gris, 2 lamai, 1 litru lapte.
Mod de preparare
Pentru sodo :
6-7 galbenusuri, 6-7 linguri zahar, vanilie sau zahar vanilat, 1 lingurita faina.
Mod de preparare
Se aseaza apa cu 200 g zahar la foc. Cand da in clocot, se adauga grisul turnat treptat in ploaie, si se amesteca compozitia fara intrerupere. Se fierbe pe foc mic pana ce grisul devine sticlos, cand se adauga zeama si coaja de lamaie.
Se scoate vasul de pe foc si se aseaza pe masa si fierbinte inca se bate continutul cu telul (de preferat cu mixerul) pana ce devine spumos. Separat se prepara sodoul.
Se aseaza laptele la fiert impreuna cu 6—7 linguri zahar si vanilie despicata in doua sau zahar vanilat. Se desface faina in putin lapte rec e, se bat galbenusurile ca pentru omleta si se amesteca cu faina.
Deasupra se toarna cate putin lapte pana ce amestecul se infierbanta, apoi se toarna cu totul incet in oala cu lapte. Se aseaza oala la un foc mic peste o tabla si se amesteca incontinuu pana ce compozitia se ingroasa.
Spuma de gris si sodoul se aseaza la rece. Se serveste intr-un castron de compot, punand spuma la mijloc, inconjurata de sodo.
Acest desert se poate prepara atat iarna cat si vara. Vara zeama de lamaie poate fi inlocuita cu suc de capsuni, visine, zmeura etc.
200 g zahar, 6 l apa, 1 ceasca gris, 2 lamai, 1 litru lapte.
Mod de preparare
Pentru sodo :
6-7 galbenusuri, 6-7 linguri zahar, vanilie sau zahar vanilat, 1 lingurita faina.
Mod de preparare
Se aseaza apa cu 200 g zahar la foc. Cand da in clocot, se adauga grisul turnat treptat in ploaie, si se amesteca compozitia fara intrerupere. Se fierbe pe foc mic pana ce grisul devine sticlos, cand se adauga zeama si coaja de lamaie.
Se scoate vasul de pe foc si se aseaza pe masa si fierbinte inca se bate continutul cu telul (de preferat cu mixerul) pana ce devine spumos. Separat se prepara sodoul.
Se aseaza laptele la fiert impreuna cu 6—7 linguri zahar si vanilie despicata in doua sau zahar vanilat. Se desface faina in putin lapte rec e, se bat galbenusurile ca pentru omleta si se amesteca cu faina.
Deasupra se toarna cate putin lapte pana ce amestecul se infierbanta, apoi se toarna cu totul incet in oala cu lapte. Se aseaza oala la un foc mic peste o tabla si se amesteca incontinuu pana ce compozitia se ingroasa.
Spuma de gris si sodoul se aseaza la rece. Se serveste intr-un castron de compot, punand spuma la mijloc, inconjurata de sodo.
Acest desert se poate prepara atat iarna cat si vara. Vara zeama de lamaie poate fi inlocuita cu suc de capsuni, visine, zmeura etc.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :