Statistics:
Visits: 985 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prajitura cu nuci I
Q: | Intreaba despre Prajitura cu nuci I |
Ingrediente
6 galbenusuri, 250 g unt, 350 g faina, 1 pahar de zahar tos, 1/2 lamaie, coaja si zeama, zahar vanilat, praf de copt.
Pentru deasupra :
6 albusuri, 1 pahar zahar pudra, 1 pahar nuci pisate, 2 linguri cacao, 2-3 linguri gem de caise sau sirop de visine.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie si zaharul vanilat, un pachet praf de copt (dizolvat in zeama de lamaie) si la sfarsit, faina. Se amesteca totul bine, apoi se intinde o foaie in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Se introduce in cuptor si se coace 10—15 minute. Intre timp se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pudra, apoi nucile pisate si amestecate cu cacao. Cand foaia este coapta pe jumatate, se scoate si se intinde pe deasupra gem de caise sau sirop de visine intr-un strat subtire, apoi se toarna albusul si se intinde pe toata suprafata, avand aceeasi grosime.
Se coace la un foc potrivit inca 20—25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in dreptunghiuri potrivit de mari.
6 galbenusuri, 250 g unt, 350 g faina, 1 pahar de zahar tos, 1/2 lamaie, coaja si zeama, zahar vanilat, praf de copt.
Pentru deasupra :
6 albusuri, 1 pahar zahar pudra, 1 pahar nuci pisate, 2 linguri cacao, 2-3 linguri gem de caise sau sirop de visine.
Mod de preparare
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga coaja de lamaie si zaharul vanilat, un pachet praf de copt (dizolvat in zeama de lamaie) si la sfarsit, faina. Se amesteca totul bine, apoi se intinde o foaie in tava unsa cu unt si presarata cu faina.
Se introduce in cuptor si se coace 10—15 minute. Intre timp se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul pudra, apoi nucile pisate si amestecate cu cacao. Cand foaia este coapta pe jumatate, se scoate si se intinde pe deasupra gem de caise sau sirop de visine intr-un strat subtire, apoi se toarna albusul si se intinde pe toata suprafata, avand aceeasi grosime.
Se coace la un foc potrivit inca 20—25 minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in dreptunghiuri potrivit de mari.
Tag-uri: prajitura, nuci, galbenusuri |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :