Statistics:
Visits: 1,005 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Prajitura din aluat dospit cu mere
Q: | Intreaba despre Prajitura din aluat dospit cu mere |
Aluatul se prepara la fel ca la reteta "Coconac Simplu". Merele se prepara astfel:
se iau mere acrisoare, se curata de coaja, se taie in felii si se pun intr-o craticioara.
Se adauga zahar dupa gust, putina scortisoara, unt cat o nuca, 2—3 linguri de apa si se fierb inabusit, amestecandu-se mereu sa nu se prinda de fund. Dupa ce merele s-au inmuiat si s-au ingrosat putin, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca bine.
Se unge cu grasime o tava avand dimensiunile de aproximativ 40 cm lungime si 25 cm latime, in care se intinde aluatul crescut, se unge cu unt, se presara cu pesmet alb si deasupra se aseaza umplutura de mere care trebuie pregatita din timp.
Dupa dorinta, se poate aplica peste umplutura de mere un grilaj format din acelasi aluat, care se unge cu ou si apoi se introduce prajitura in cuptor.
se iau mere acrisoare, se curata de coaja, se taie in felii si se pun intr-o craticioara.
Se adauga zahar dupa gust, putina scortisoara, unt cat o nuca, 2—3 linguri de apa si se fierb inabusit, amestecandu-se mereu sa nu se prinda de fund. Dupa ce merele s-au inmuiat si s-au ingrosat putin, se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca bine.
Se unge cu grasime o tava avand dimensiunile de aproximativ 40 cm lungime si 25 cm latime, in care se intinde aluatul crescut, se unge cu unt, se presara cu pesmet alb si deasupra se aseaza umplutura de mere care trebuie pregatita din timp.
Dupa dorinta, se poate aplica peste umplutura de mere un grilaj format din acelasi aluat, care se unge cu ou si apoi se introduce prajitura in cuptor.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :