Statistics:
Visits: 695 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Placinta cu fructe
Q: | Intreaba despre Placinta cu fructe |
Ingrediente:
Făină 350 g, amidon 150 g, zahăr pudră 400 g, ouă 7 buc, unt 200 g, ulei 100 g, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, lămaie 100 g, fructe (caise, vişine, cireşe, zmeură, prune etc.) 500 g, sare.
Mod de preparare:
Untul şi uleiul se amestecă cu 350 g zahăr, se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat, sare şi praf de copt stins în zeama de lămaie, iar la sfarşit făina şi amidonul. Albuşurile se bat separat cu telul şi se adaugă la compoziţie, amestecand uşor cu o paletă. Se toarnă compoziţia în tăvi unse ou unt şi pudrate cu făină, se întinde pe toată suprafaţa tăvilor (grosimea stratului de cocă nu trebuie să depăşească 1- 2 cm). Se dau tăvile la cuptor pentru 10 min., se scot afară, se aşează fructele, se presară pe deasupra cu restul de zahăr, se dau din nou la cuptor, la un foc potrivit, pană ce plăcinta este gata. Se lasă să se răcească în tăvi, apoi se porţionează şi se aşează pe platouri.
Făină 350 g, amidon 150 g, zahăr pudră 400 g, ouă 7 buc, unt 200 g, ulei 100 g, zahăr vanilat 1 plic, praf de copt 1 plic, lămaie 100 g, fructe (caise, vişine, cireşe, zmeură, prune etc.) 500 g, sare.
Mod de preparare:
Untul şi uleiul se amestecă cu 350 g zahăr, se adaugă gălbenuşurile, zahărul vanilat, sare şi praf de copt stins în zeama de lămaie, iar la sfarşit făina şi amidonul. Albuşurile se bat separat cu telul şi se adaugă la compoziţie, amestecand uşor cu o paletă. Se toarnă compoziţia în tăvi unse ou unt şi pudrate cu făină, se întinde pe toată suprafaţa tăvilor (grosimea stratului de cocă nu trebuie să depăşească 1- 2 cm). Se dau tăvile la cuptor pentru 10 min., se scot afară, se aşează fructele, se presară pe deasupra cu restul de zahăr, se dau din nou la cuptor, la un foc potrivit, pană ce plăcinta este gata. Se lasă să se răcească în tăvi, apoi se porţionează şi se aşează pe platouri.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :