Statistics:
Visits: 7,022 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Compoturi pentru consum imediat
Q: | Intreaba despre Compoturi pentru consum imediat |
Compoturile care se consuma in aceeasi zi se prepara din orice fel de fructe proaspete sau uscate. Cantitatea de zahar intrebuintata variaza atat in functie de continutul fructelor in zahar, cat si de gustul nostru.
Cantitatea potrivita este de 200 g de zahar la 1 kg fructe si 1,250 I apa; daca fructele sunt mai acre, cantitatea de zahar se mareste.
Compotul se prepara astfel:
se dizolva zaharul in apa, se da in cateva clocote, dupa care se adauga fructele curatate si spalate in apa rece. Dupa plac, se adauga vanilie, coaja de lamaie sau de portocale, iar la compoturi din mere, pere sau prune se mai poate adauga si scortisoara.
Durata fierberii este in functie de fragezimea fructelor. Nu este bine sa se fiarba prea mult, ca sa nu se zdrobeasca fructele si sa nu se distruga vitaminele.
Compotul poate fi pregatit dintr-un singur fel de fructe sau din fructe combinate, acestea din urma punandu-se la fiert in ordinea fragezimii lor.
Cantitatea potrivita este de 200 g de zahar la 1 kg fructe si 1,250 I apa; daca fructele sunt mai acre, cantitatea de zahar se mareste.
Compotul se prepara astfel:
se dizolva zaharul in apa, se da in cateva clocote, dupa care se adauga fructele curatate si spalate in apa rece. Dupa plac, se adauga vanilie, coaja de lamaie sau de portocale, iar la compoturi din mere, pere sau prune se mai poate adauga si scortisoara.
Durata fierberii este in functie de fragezimea fructelor. Nu este bine sa se fiarba prea mult, ca sa nu se zdrobeasca fructele si sa nu se distruga vitaminele.
Compotul poate fi pregatit dintr-un singur fel de fructe sau din fructe combinate, acestea din urma punandu-se la fiert in ordinea fragezimii lor.
Tag-uri: compoturi, consum, consum imediat |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 16 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :