Statistics:
Visits: 1,237 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Piftie de crap
Q: | Intreaba despre Piftie de crap |
Ingrediente:
1-2 crapi, 100 g ceapă, 1, 1/2 I apă, 1 linguriţă zahăr, cateva boabe de piper, usturoi, sare
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se taie peştele în bucăţi, care se pun la fiert împreună cu capul de la care s-au scos branhiile şi osul amar. Trebuie să fie numai atata apă cat să cuprindă peştele, la care se adaugă sare, piper boabe, zahărul, ceapa şi o rădăcină de pătrunjel şi se fierbe foarte lent 1/2 oră. Cand peştele este fiert se scoate, se aşează într-un castron şi se acoperă cu un şervet umed (ca să nu se usuce carnea pană se va turna zeama). Dacă se constată că zeama în care a fiert peştele nu este suficient de concentrată, se mai lăsă să fiarbă în continuare pe foc moale. Constatarea se face astfel: se picură într-o farfurioară mică cateva picături din zeama de peşte şi se pun la frigider, unde se ţin 5-6 min; dacă zeama se încheagă înseamnă că este gata, dacă nu, se mai fierbe puţin şi apoi se face din nou proba la frigider.
Cand zeama este gata se ia vasul de pe foc, se lasă puţin să se răcească, apoi se adaugă usturoi pisat, se gustă de sare şi se strecoară peste peştele fiert aranjat în castron,sau pe un platou adine. De obicei, piftia de crap mare se aranjează într-un platou adanc, în forma iniţială a crapului întreg şi pe margine se garniseşte cu bucăţi de morcovi, ouă fierte, cu felii de lămaie fără coajă şi cu crenguţe de pătrunjel verde.
Piftia se ţine la rece pană la servire. Se serveşte cu salată de sfeclă cu hrean sau cu smântâna groasă şi hrean.
Dacă dorim mai multă zeamă de peşte şi ca să fim siguri că se încheagă mai tare, se pot adăuga la 1, 1/2 I de zeamă o lingură rasă de gelatină granule sau 5-6 foi de gelatină, înmuiată mai din timp în apă rece şi apoi scursă bine.
1-2 crapi, 100 g ceapă, 1, 1/2 I apă, 1 linguriţă zahăr, cateva boabe de piper, usturoi, sare
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se taie peştele în bucăţi, care se pun la fiert împreună cu capul de la care s-au scos branhiile şi osul amar. Trebuie să fie numai atata apă cat să cuprindă peştele, la care se adaugă sare, piper boabe, zahărul, ceapa şi o rădăcină de pătrunjel şi se fierbe foarte lent 1/2 oră. Cand peştele este fiert se scoate, se aşează într-un castron şi se acoperă cu un şervet umed (ca să nu se usuce carnea pană se va turna zeama). Dacă se constată că zeama în care a fiert peştele nu este suficient de concentrată, se mai lăsă să fiarbă în continuare pe foc moale. Constatarea se face astfel: se picură într-o farfurioară mică cateva picături din zeama de peşte şi se pun la frigider, unde se ţin 5-6 min; dacă zeama se încheagă înseamnă că este gata, dacă nu, se mai fierbe puţin şi apoi se face din nou proba la frigider.
Cand zeama este gata se ia vasul de pe foc, se lasă puţin să se răcească, apoi se adaugă usturoi pisat, se gustă de sare şi se strecoară peste peştele fiert aranjat în castron,sau pe un platou adine. De obicei, piftia de crap mare se aranjează într-un platou adanc, în forma iniţială a crapului întreg şi pe margine se garniseşte cu bucăţi de morcovi, ouă fierte, cu felii de lămaie fără coajă şi cu crenguţe de pătrunjel verde.
Piftia se ţine la rece pană la servire. Se serveşte cu salată de sfeclă cu hrean sau cu smântâna groasă şi hrean.
Dacă dorim mai multă zeamă de peşte şi ca să fim siguri că se încheagă mai tare, se pot adăuga la 1, 1/2 I de zeamă o lingură rasă de gelatină granule sau 5-6 foi de gelatină, înmuiată mai din timp în apă rece şi apoi scursă bine.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :