FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,229
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Piftie de crap

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Piftie de crap

 Q:   Intreaba despre Piftie de crap       
Piftie de crap Ingrediente:

1-2 crapi, 100 g ceapă, 1, 1/2 I apă, 1 linguriţă zahăr, cateva boabe de piper, usturoi, sare

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală şi se taie peştele în bucăţi, care se pun la fiert împreună cu capul de la care s-au scos branhiile şi osul amar. Trebuie să fie numai atata apă cat să cuprindă peştele, la care se adaugă sare, piper boabe, zahărul, ceapa şi o rădăcină de pătrunjel şi se fierbe foarte lent 1/2 oră. Cand peştele este fiert se scoate, se aşează într-un castron şi se acoperă cu un şervet umed (ca să nu se usuce carnea pană se va turna zeama). Dacă se constată că zeama în care a fiert peştele nu este suficient de concentrată, se mai lăsă să fiarbă în continuare pe foc moale. Constatarea se face astfel: se picură într-o farfurioară mică cateva picături din zeama de peşte şi se pun la frigider, unde se ţin 5-6 min; dacă zeama se încheagă înseamnă că este gata, dacă nu, se mai fierbe puţin şi apoi se face din nou proba la frigider.
Cand zeama este gata se ia vasul de pe foc, se lasă puţin să se răcească, apoi se adaugă usturoi pisat, se gustă de sare şi se strecoară peste peştele fiert aranjat în castron,sau pe un platou adine. De obicei, piftia de crap mare se aranjează într-un platou adanc, în forma iniţială a crapului întreg şi pe margine se garniseşte cu bucăţi de morcovi, ouă fierte, cu felii de lămaie fără coajă şi cu crenguţe de pătrunjel verde.
Piftia se ţine la rece pană la servire. Se serveşte cu salată de sfeclă cu hrean sau cu smântâna groasă şi hrean.
Dacă dorim mai multă zeamă de peşte şi ca să fim siguri că se încheagă mai tare, se pot adăuga la 1, 1/2 I de zeamă o lingură rasă de gelatină granule sau 5-6 foi de gelatină, înmuiată mai din timp în apă rece şi apoi scursă bine.


Tag-uri: crap, apa, piper, sare, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :