Statistics:
Visits: 718 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crap a la Grec
Q: | Intreaba despre Crap a la Grec |
Ingrediente:
Crap 1 kg, unt 50 g, ulei 150 g, pesmet 25 g, lămâie 150 g, vin 150 ml, verdeaţă 1 leg, sifon 300 ml, sare.
Cum se prepară:
Crapul se curăţă, se spală, se şterge cu un ştergar şi se sărează. Se unge o tavă cu ulei şi unt, se aşează în ea câteva beţişoare, pe care va sta peştele (sau o bucată de pergament da mărime potrivită). Se unge peştele cu unt, se aşează în tavă, se presară cu pesmet, se dă tava la cuptor la un foc potrivit şi se stropeşte din când în când cu sosul format. Când este aproape gata, se adaugă vinul amestecat cu puţină apă şi se dă tava din nou la cuptor. Restul de ulei se amestecă cu zeama de lămâie, sifon, sare şi verdeaţă tocată, bătându-se bine cu un tel până ce sosul se albeşte. La servit se adaugă câte o feliuţă de lămâie decojită la fiecare porţie. Se mănâncă rece.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Crap 1 kg, unt 50 g, ulei 150 g, pesmet 25 g, lămâie 150 g, vin 150 ml, verdeaţă 1 leg, sifon 300 ml, sare.
Cum se prepară:
Crapul se curăţă, se spală, se şterge cu un ştergar şi se sărează. Se unge o tavă cu ulei şi unt, se aşează în ea câteva beţişoare, pe care va sta peştele (sau o bucată de pergament da mărime potrivită). Se unge peştele cu unt, se aşează în tavă, se presară cu pesmet, se dă tava la cuptor la un foc potrivit şi se stropeşte din când în când cu sosul format. Când este aproape gata, se adaugă vinul amestecat cu puţină apă şi se dă tava din nou la cuptor. Restul de ulei se amestecă cu zeama de lămâie, sifon, sare şi verdeaţă tocată, bătându-se bine cu un tel până ce sosul se albeşte. La servit se adaugă câte o feliuţă de lămâie decojită la fiecare porţie. Se mănâncă rece.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :