Statistics:
Visits: 1,114 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ficat de porc cu sos de smantana si orez
Q: | Intreaba despre Ficat de porc cu sos de smantana si orez |
Ingreriente:
Ficat de porc 750 g, ulei 100 g, făină 50 g, lapte 250 ml, smântână 150 g, ceapă 100 g, orez 200 g, unt 50 g, sare.
Cum se prepară:
Ficatul se taie în felii de circa 75 g, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei. În uleiul rămas se căleşte o jumătate de ceapă tocată mărunt, se adaugă făina, se stinge cu lapte amestecat cu smântână şi se lasă să fiarbă 30 min. Se potriveşte gustul de sare, se pasează sosul, se toarnă peste ficat şi se mai fierbe 10 min. Restul de ceapă se toacă mărunt, se căleşte în unt, se adaugă orezul ales, spălat şi scurs bine şi se călesc împreună, stingându-se din când în când cu puţină apă. Se potriveşte gustul de sare, se adaugă 600 ml apă şi se dă vasul la cuptor să fiarbă timp de 20 min. La servit se pun, la fiecare porţie, câte două felii de ficat, o cantitate de orez şi sos.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Ficat de porc 750 g, ulei 100 g, făină 50 g, lapte 250 ml, smântână 150 g, ceapă 100 g, orez 200 g, unt 50 g, sare.
Cum se prepară:
Ficatul se taie în felii de circa 75 g, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei. În uleiul rămas se căleşte o jumătate de ceapă tocată mărunt, se adaugă făina, se stinge cu lapte amestecat cu smântână şi se lasă să fiarbă 30 min. Se potriveşte gustul de sare, se pasează sosul, se toarnă peste ficat şi se mai fierbe 10 min. Restul de ceapă se toacă mărunt, se căleşte în unt, se adaugă orezul ales, spălat şi scurs bine şi se călesc împreună, stingându-se din când în când cu puţină apă. Se potriveşte gustul de sare, se adaugă 600 ml apă şi se dă vasul la cuptor să fiarbă timp de 20 min. La servit se pun, la fiecare porţie, câte două felii de ficat, o cantitate de orez şi sos.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Tag-uri: ficat de porc, sos de smantana, orez, ceapa |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 October '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :