Statistics:
Visits: 983 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Oua umplute ciupercute
Q: | Intreaba despre Oua umplute ciupercute |
Ingrediente:
6 ouă, 600 g salată de legume, 150 g maioneză, 50 g muştar, 2 linguri de ulei, 1 castravecior murat, cateva foi de salată verde, sare, piper, 6 roşii mici.
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari şi se curăţă de coajă. Din partea bombată se taie puţin, astfel ca oul să stea în picioare şi tot pe aceeaşi parte se scobeşte pană se scoate tot gălbenuşul. Se lucrează cu mare atenţie, pentru ca să nu se sfărame albuşul. Gălbenuşurile sfăramate se pun într-un castron, se adaugă castraveciorul dat prin razătoare fină sau tăiat foarte mărunt, piper, muştar, sare, ulei şi se amestecă bine. Cu compoziţia obţinută se umplu albuşurile. Sala ta de legume se aşează pe un platou în formă de cerc peste care se aşează ouăle umplute, în poziţia în picioare. Deasupra fiecărui ou se fixează un capac tăiat dintr-o roşie mică. Dacă aceasta alunecă, se taie puţin varful oului şi se lipeşte căpăcelul cu maioneză, obţinandu-se forma unei ciuperci. Pentru aspect decorativ se picură pe suprafaţa roşiilor, dintr-un cornet de celofan, picături de unt. Printre ouă se pun foi de salată verde tăiate mărunt. Astfel aranjate, oale au aspectul unor ciperci. Se servesc cu maioneză.
6 ouă, 600 g salată de legume, 150 g maioneză, 50 g muştar, 2 linguri de ulei, 1 castravecior murat, cateva foi de salată verde, sare, piper, 6 roşii mici.
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari şi se curăţă de coajă. Din partea bombată se taie puţin, astfel ca oul să stea în picioare şi tot pe aceeaşi parte se scobeşte pană se scoate tot gălbenuşul. Se lucrează cu mare atenţie, pentru ca să nu se sfărame albuşul. Gălbenuşurile sfăramate se pun într-un castron, se adaugă castraveciorul dat prin razătoare fină sau tăiat foarte mărunt, piper, muştar, sare, ulei şi se amestecă bine. Cu compoziţia obţinută se umplu albuşurile. Sala ta de legume se aşează pe un platou în formă de cerc peste care se aşează ouăle umplute, în poziţia în picioare. Deasupra fiecărui ou se fixează un capac tăiat dintr-o roşie mică. Dacă aceasta alunecă, se taie puţin varful oului şi se lipeşte căpăcelul cu maioneză, obţinandu-se forma unei ciuperci. Pentru aspect decorativ se picură pe suprafaţa roşiilor, dintr-un cornet de celofan, picături de unt. Printre ouă se pun foi de salată verde tăiate mărunt. Astfel aranjate, oale au aspectul unor ciperci. Se servesc cu maioneză.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :