Statistics:
Visits: 987 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciupercute din oua
Q: | Intreaba despre Ciupercute din oua |
Ingrediente
Oua, rosii, sos maioneza.
Mod de preparare
Acest fel de a aranja ouale in forma de ciuperci este foarte aspectuos pentru un aperitiv la inceput de dejun. Se fierb oua rascoapte dupa numarul invitatilor socotind cate doua ciupercute de persoana.
Se curata ouale, se taie varfurile astfel ca sa aiba o baza pe care sa se sprijine oul pe platou. Se aleg rosii mici frumoase, rotunde si tari, se spala, apoi se taie capacele (cam o treime din fiecare rosie) care se pastreaza pe o farfurie.
Se curata ouale inauntru scotand galbenusurile cu mare atentie pentru a ramane albusurile intregi. Aceste galbenusuri se pregatesc la fel ca si pentru ouale umplute (cu sau fara ficat) si adaugand o lingurita de maioneza si mustar.
Se umplu ouale si se aseaza pe platou cu distante intre ele, avand un strat de maioneza intins pe toata suprafata platoului. Se fixeaza la fiecare ou cate un capacel taiat din rosie, formand o palarioara, iar pe deasupra capacelului se pun, din distanta in distanta boabe mici de maioneza.
Se garniseste pe margini si intre oua cu frunzulite de patrunjel.
Oua, rosii, sos maioneza.
Mod de preparare
Acest fel de a aranja ouale in forma de ciuperci este foarte aspectuos pentru un aperitiv la inceput de dejun. Se fierb oua rascoapte dupa numarul invitatilor socotind cate doua ciupercute de persoana.
Se curata ouale, se taie varfurile astfel ca sa aiba o baza pe care sa se sprijine oul pe platou. Se aleg rosii mici frumoase, rotunde si tari, se spala, apoi se taie capacele (cam o treime din fiecare rosie) care se pastreaza pe o farfurie.
Se curata ouale inauntru scotand galbenusurile cu mare atentie pentru a ramane albusurile intregi. Aceste galbenusuri se pregatesc la fel ca si pentru ouale umplute (cu sau fara ficat) si adaugand o lingurita de maioneza si mustar.
Se umplu ouale si se aseaza pe platou cu distante intre ele, avand un strat de maioneza intins pe toata suprafata platoului. Se fixeaza la fiecare ou cate un capacel taiat din rosie, formand o palarioara, iar pe deasupra capacelului se pun, din distanta in distanta boabe mici de maioneza.
Se garniseste pe margini si intre oua cu frunzulite de patrunjel.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :