Statistics:
Visits: 884 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciuperci umplute
Q: | Intreaba despre Ciuperci umplute |
Ingrediente:
200 g ciuperci, 200 g ceapă, 50 g caşcaval, 150 ml ulei, 100 ml vin,
2 g piper macinat, 20 g pesmet, mărar şi pătrunjel, sare.
Mod de preparare:
Se aleg ciupercile mari şi întregi, se rup cozile, se curăţă, se spală, în mai multe ape şi se toacă mărunt numai cozile. Apoi se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă cozile tocate şi se prăjesc împreună pană scade zeama lăsată de ciuperci. La urmă se adaugă verdeaţă tocată mărunt, pesmet, piper şi sare după gust. După ce compoziţia s-a răcit, se umplu cu ea pălărioarele ciupercilor.
Ciupercile astfel umplute se aşează într-o tavă unsă, se presară cu caşcaval ras şi se introduc în cuptorul bine încins, pană se rumeneşte caşcavalul, în cazul în care ciupercile s-au rumenit înainte de a fi gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă pe maşina de gătit, pană scade zeama lăsată de ciuperci. Cand sunt gata, se scot pe platou, iar sosul rămas în tavă se stinge cu vin şi cu cateva linguri de apă caldă, după care se lasă să dea în fiert şi să scadă, cat este nevoie. Sosul se strecoară într-o sosieră şi se serveşte odată cu ciupercile umplute care se servesc reci sau calde.
200 g ciuperci, 200 g ceapă, 50 g caşcaval, 150 ml ulei, 100 ml vin,
2 g piper macinat, 20 g pesmet, mărar şi pătrunjel, sare.
Mod de preparare:
Se aleg ciupercile mari şi întregi, se rup cozile, se curăţă, se spală, în mai multe ape şi se toacă mărunt numai cozile. Apoi se toacă ceapa mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă cozile tocate şi se prăjesc împreună pană scade zeama lăsată de ciuperci. La urmă se adaugă verdeaţă tocată mărunt, pesmet, piper şi sare după gust. După ce compoziţia s-a răcit, se umplu cu ea pălărioarele ciupercilor.
Ciupercile astfel umplute se aşează într-o tavă unsă, se presară cu caşcaval ras şi se introduc în cuptorul bine încins, pană se rumeneşte caşcavalul, în cazul în care ciupercile s-au rumenit înainte de a fi gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă pe maşina de gătit, pană scade zeama lăsată de ciuperci. Cand sunt gata, se scot pe platou, iar sosul rămas în tavă se stinge cu vin şi cu cateva linguri de apă caldă, după care se lasă să dea în fiert şi să scadă, cat este nevoie. Sosul se strecoară într-o sosieră şi se serveşte odată cu ciupercile umplute care se servesc reci sau calde.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 29 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :