Statistics:
Visits: 830 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rosii umplute cu carne de pasare I
Q: | Intreaba despre Rosii umplute cu carne de pasare I |
Ingrediente
500 g carne de pasăre, 200 g ceapă, 100 g untură sau ulei, 2 ouă, sare, piper, 1-1,5 kg roşii, 600 g sos tomat, 100 g smantană.
Mod de preparare
Roşii de aceeaşi mărime (12 buc.) se taie la cotor atat cat să permită să se scobească cu o linguriţă miezul acestora.
După ce li s-a scos miezul, roşiile se pun cu tăietura in jos să se scurgă, apoi se umplu cu carne preparată in felul următor:
carnea de pasăre tăiată in bucăţi mici se inăbuşă in untură cu ceapă tăiată mărunt şi, după ce se răceşte, se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper pisat, ouă (eventual şi o felie de franzelă inmuiată in lapte) şi se amestecă bine.
Roşiile umplute se aşază intr-o tavă unsă cu ulei şi se introduc in cuptor la foc potrivit, unde se ţin pană se rumenesc pe deasupra.
Se servesc cu sos tomat ,in care s-a pus şi miezul de la roşiile scobite. Sosul se mai fierbe cu miezul de roşii 15—20 min, după care se strecoară.
La masă se serveşte fie sosul separat, fie turnat peste roşii impreună cu smantana.
500 g carne de pasăre, 200 g ceapă, 100 g untură sau ulei, 2 ouă, sare, piper, 1-1,5 kg roşii, 600 g sos tomat, 100 g smantană.
Mod de preparare
Roşii de aceeaşi mărime (12 buc.) se taie la cotor atat cat să permită să se scobească cu o linguriţă miezul acestora.
După ce li s-a scos miezul, roşiile se pun cu tăietura in jos să se scurgă, apoi se umplu cu carne preparată in felul următor:
carnea de pasăre tăiată in bucăţi mici se inăbuşă in untură cu ceapă tăiată mărunt şi, după ce se răceşte, se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper pisat, ouă (eventual şi o felie de franzelă inmuiată in lapte) şi se amestecă bine.
Roşiile umplute se aşază intr-o tavă unsă cu ulei şi se introduc in cuptor la foc potrivit, unde se ţin pană se rumenesc pe deasupra.
Se servesc cu sos tomat ,in care s-a pus şi miezul de la roşiile scobite. Sosul se mai fierbe cu miezul de roşii 15—20 min, după care se strecoară.
La masă se serveşte fie sosul separat, fie turnat peste roşii impreună cu smantana.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :