Statistics:
Visits: 1,202 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ostropel din carne de pasare - vita sau porc
Q: | Intreaba despre Ostropel din carne de pasare - vita sau porc |
Ingrediente
1 kg carne, 100 g untură sau ulei, 200 g ceapă, 1/2 ţelină, 1 morcov, 1 căpăţană de usturoi, 50 g bulion, 50 g făină, cateva boabe de piper, oţet, sare.
Mod de preparare
Carnea curăţată de pieliţă se taie în bucăţi care se prăjesc în untură pană se rumenesc, după care se scot într-un alt vas. In untura rămasă se călesc făina, ceapa, morcovii şi ţelina, toate tăiate în felii subţiri.
După ce s-au rumenit puţin, se adaugă bulionul, se stinge cu apă caldă şi se lasă să fiarbă 15—20 min, apoi se strecoară sosul peste carnea prăjită şi se pune din nou la fiert.
Cînd carnea este gata se adaugă usturoi pisat, oţet, sare şi piper după gust şi se mai dau într-un singur clocot.
Ostropelul se serveşte cu garnitură de cartofi fierţi natur şi presăraţi pe deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
1 kg carne, 100 g untură sau ulei, 200 g ceapă, 1/2 ţelină, 1 morcov, 1 căpăţană de usturoi, 50 g bulion, 50 g făină, cateva boabe de piper, oţet, sare.
Mod de preparare
Carnea curăţată de pieliţă se taie în bucăţi care se prăjesc în untură pană se rumenesc, după care se scot într-un alt vas. In untura rămasă se călesc făina, ceapa, morcovii şi ţelina, toate tăiate în felii subţiri.
După ce s-au rumenit puţin, se adaugă bulionul, se stinge cu apă caldă şi se lasă să fiarbă 15—20 min, apoi se strecoară sosul peste carnea prăjită şi se pune din nou la fiert.
Cînd carnea este gata se adaugă usturoi pisat, oţet, sare şi piper după gust şi se mai dau într-un singur clocot.
Ostropelul se serveşte cu garnitură de cartofi fierţi natur şi presăraţi pe deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :