Statistics:
Visits: 1,019 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Carnati afumati si uscati
Q: | Intreaba despre Carnati afumati si uscati |
Ingrediente
1 kg carne de porc, 1 kg carne de vita, 500 g slanina, 40 g sare, 2 g silitra, 2-3 g piper pisat, usturoi dupa gust.
Mod de preparare
Carnea de vita se curata de vine si de pielite, se trece de doua ori prin masina de tocat, iar cea de porc numai o sigura data. Se adauga condimentele, se amesteca adaugandu-se cate putina apa calduta (50—60 ml la 1 kg de carne).
Se umplu nu prea indesat mate subtiri, se leaga la capete cu sfoara si se atarna pe o sipca sau pe un bat mai gros pentru zvantare, dupa care se afuma la fum cald cateva zile.
Pentru a se putea pastra bine si un timp mai indelungat, carnatii trebuie pastrati intr-o incapere racoroasa, uscata si cu o buna aerisire.
1 kg carne de porc, 1 kg carne de vita, 500 g slanina, 40 g sare, 2 g silitra, 2-3 g piper pisat, usturoi dupa gust.
Mod de preparare
Carnea de vita se curata de vine si de pielite, se trece de doua ori prin masina de tocat, iar cea de porc numai o sigura data. Se adauga condimentele, se amesteca adaugandu-se cate putina apa calduta (50—60 ml la 1 kg de carne).
Se umplu nu prea indesat mate subtiri, se leaga la capete cu sfoara si se atarna pe o sipca sau pe un bat mai gros pentru zvantare, dupa care se afuma la fum cald cateva zile.
Pentru a se putea pastra bine si un timp mai indelungat, carnatii trebuie pastrati intr-o incapere racoroasa, uscata si cu o buna aerisire.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :