FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,374
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Carnati macelaresti de Burdujeni

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Carnati macelaresti de Burdujeni

 Q:   Intreaba despre Carnati macelaresti de Burdujeni       
Carnati macelaresti de Burdujeni Ingrediente

750 g carne de porc, 300 g carne de vita, 25 g sare, 2 g silitra, 1 g piper, 3 g boia de ardei, 2 g ienibahar, 1/2 capatana de usturoi. (Cantitatile pot fi marite).
Aceasta reteta este cea mai potrivita pentru prepararea carnatilor, respectandu-se numai urmatoarele indicatii:

Mod de preparare

1) La 750 g carne de porc se adauga 250—300 g carne de vita.

2) Carnea de porc curata, fara tendoane si pielite, se taie in felii subtiri de 1 cm grosime si se freaca cu un amestec de 25 g sare si 1 g silitra socotit la 1 kg de carne. Dupa aceea, carnea se pune intr-un vas, se indeasa bine, se acopera cu hartie pergament si se tine 2—3 zile intr-o incapere racoroasa.

3) Carnea de vita, fara tendoane si pielite, se trece de doua ori prin m asina de tocat, se adauga la 1 kg de carne 20—30 g sare, 1—2 g silitra si 1 g piper pisat; totul e amesteca bine prin framantare pana la obtinerea unei compozitii uniforme (pasta). Apoi se pune intr-un vas potrivit, care se acopera si se pune tot intr-o incapere racoroasa pentru 1—2 zile.

4) Dupa ce carnea de porc si cea de vita au stat separat zilele indicate, la racoare, se iau, se amesteca bine impreuna si apoi se da totul prin masina de tocat cu sita rara; se adauga condimentele si se amesteca din nou bine. Daca compozitia de tocatura este prea groasa, se poate adauga putina supa de oase sau apa calduta, dupa care se umplu matele si se leaga la capete.

Se pot face si carnati mai scurti, de 15—20 cm lungime, care se pun mai intai la zvantat, iar dupa aceea, pentru 2—3 zile, la afumat, sau pot fi folositi prajiti sau fierti cat sunt proaspeti. Cand sunt bine afumati, pot fi cosumati si cruzi, fara sa fie prajiti. Cand urmeaza sa fie fierti, se pun in apa calda si se fierb fara clocot, altfel plesnesc.

Referitor la folosirea silitrei la prepararea carnatilor, trebuie avut grija ca aceasta sa fie intrebuintata numai in proportia indicata, deoarece altfel este daunatoare sanatatii. Silitra se adauga la carnea pentru carnati spre a o face mai frageda; de asemenea este usor antiseptica si mentine o culoare mai roza a carnii.


Tag-uri: carnati, porc, vita, sare



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :