Statistics:
Visits: 1,978 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Oase afumate
Q: | Intreaba despre Oase afumate |
Oasele ramase de la transarea porcului, scoaterea suncilor si a muschilor (oasele de la sira spinarii, ciolanele, rasoalele) se pun in saramura care se pregateste astfel: la 1 L de apa fiarta se pun 150 g sare, 2 g silitra, 1 lingurita de zahar, 1 foaie de dafin si cateva boabe de piper.
Dupa 4—5 zile oasele se scot din saramura, se clatesc in apa rece, se zvanta bine, se leaga cu o sfoara si se tin atarnate la fum cald 1—2 zile.Oasele nu se tin nici la fum prea cald si nici mai mult, deoarece se usuca. Inainte de intrebuintare (fierbere), oasele se tin 10—20 min in apa calduta, dupa care se clatesc in apa rece.
Dupa 4—5 zile oasele se scot din saramura, se clatesc in apa rece, se zvanta bine, se leaga cu o sfoara si se tin atarnate la fum cald 1—2 zile.Oasele nu se tin nici la fum prea cald si nici mai mult, deoarece se usuca. Inainte de intrebuintare (fierbere), oasele se tin 10—20 min in apa calduta, dupa care se clatesc in apa rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 04 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :