Statistics:
Visits: 942 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de telina
Q: | Intreaba despre Crema de telina |
Ingrediente:
Ţelină 1 kg, ceapă 250 g, făină 50 g. unt 150 g, lapte 150 ml, ouă 2 buc, supă de oase 2 l, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă făina şi ţelina tăiată felii şi se călesc împreună, se stinge cu supă de oase si se Iasă să fiarbă. După ce ţelina si ceapa sunt fierte, se pasează printr-o sită, se amestecă cu restul de supă de oase şi se pune din nou la fiert. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă de oase, se adaugă la cremă şi se lasă să fiarbă în continuare. La sfârşit se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe, care se stropesc cu unt şi se rumenesc la cuptor. La servit se adaugă crutoane şi unt topit la fiecare porţie.
Ţelină 1 kg, ceapă 250 g, făină 50 g. unt 150 g, lapte 150 ml, ouă 2 buc, supă de oase 2 l, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă făina şi ţelina tăiată felii şi se călesc împreună, se stinge cu supă de oase si se Iasă să fiarbă. După ce ţelina si ceapa sunt fierte, se pasează printr-o sită, se amestecă cu restul de supă de oase şi se pune din nou la fiert. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă de oase, se adaugă la cremă şi se lasă să fiarbă în continuare. La sfârşit se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe, care se stropesc cu unt şi se rumenesc la cuptor. La servit se adaugă crutoane şi unt topit la fiecare porţie.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :