Statistics:
Visits: 826 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de conopida I
Q: | Intreaba despre Crema de conopida I |
Ingrediente:
Conopidă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 100 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, supă de oase 2 l, făină 75 g, lapte 150 ml, unt 150 g, ouă 2 buc, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Morcovii, pătrunjelul si ţelina se dau pe răzătoare, ceapa se toacă mărunt şi se călesc împreună în 50 g unt. Se adaugă făina, se stinge cu supă de oase şi se pun la fiert. Conopida se desface în bucheţele şi se fierbe în supă de oase, se pasează prin sită atât legumele cât şi conopida, se subţiază cu restul de supă şi se dă vasul din nou la foc. Gălbenuşurile se amestecă cu lapte, se subţiază cu supă de oase, se adaugă la cremă şi se mai fierbe crema câteva minute. La sfârşit se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cuburi, care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc în cuptor. Crema se serveşte cu crutoane şi puţin unt topit.
Conopidă 1 kg, morcovi 100 g, pătrunjel 100 g, ţelină 100 g, ceapă 150 g, supă de oase 2 l, făină 75 g, lapte 150 ml, unt 150 g, ouă 2 buc, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Morcovii, pătrunjelul si ţelina se dau pe răzătoare, ceapa se toacă mărunt şi se călesc împreună în 50 g unt. Se adaugă făina, se stinge cu supă de oase şi se pun la fiert. Conopida se desface în bucheţele şi se fierbe în supă de oase, se pasează prin sită atât legumele cât şi conopida, se subţiază cu restul de supă şi se dă vasul din nou la foc. Gălbenuşurile se amestecă cu lapte, se subţiază cu supă de oase, se adaugă la cremă şi se mai fierbe crema câteva minute. La sfârşit se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cuburi, care se stropesc cu unt topit şi se rumenesc în cuptor. Crema se serveşte cu crutoane şi puţin unt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :