Statistics:
Visits: 869 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Crema de mazare
Q: | Intreaba despre Crema de mazare |
Ingrediente:
Mazăre (conservă) 600 g, supă de oase 2 l, ceapă 150 g, unt 150 g, făină 100 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca mărunt şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă făina, se călesc puţin împreună, apoi se pune mazărea care a fost scursă bine şi se mai călesc câteva minute. Se stinge cu supă de oase, se lasă să fiarbă 30 min., se pasează printr-un pasoar sau sită, se amestecă cu restul de supă de oase şi se pune din nou la fiert. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă de oase, se adaugă la cremă şi se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe, care se stropesc cu unt şi se rumenesc la cuptor. Crema se serveşte cu crutoane şi puţin unt topit.
Mazăre (conservă) 600 g, supă de oase 2 l, ceapă 150 g, unt 150 g, făină 100 g, ouă 2 buc, lapte 150 ml, franzelă 150 g, sare.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca mărunt şi se căleşte în 100 g unt. Se adaugă făina, se călesc puţin împreună, apoi se pune mazărea care a fost scursă bine şi se mai călesc câteva minute. Se stinge cu supă de oase, se lasă să fiarbă 30 min., se pasează printr-un pasoar sau sită, se amestecă cu restul de supă de oase şi se pune din nou la fiert. Gălbenuşurile se amestecă cu laptele, se subţiază cu supă de oase, se adaugă la cremă şi se potriveşte gustul de sare. Franzela se taie cubuleţe, care se stropesc cu unt şi se rumenesc la cuptor. Crema se serveşte cu crutoane şi puţin unt topit.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :