Statistics:
Visits: 1,043 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
O reteta pentru ciorba de potroace
Q: | Intreaba despre O reteta pentru ciorba de potroace |
Ingrediente
Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2—3 oase de vaca, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, pastarnac, 1/2 telina, 2 linguri orez, 1 litru zeama de varza, patrunjel, leustean, sare, 1,5-2 1 apa.
Mod de preparare
Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala cu apa pe foc, unde se lasa sa fiarba 6 ora, dupa care se strecoara. Se spala bucatile de pasare, se controleaza sa nu ramana tulei sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se aseaza vasul pe foc, se inlatura spuma de cateva ori pana ce nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cand carnea este fiarta se pune zeama de varza, care a fost fiarta separat si spumata. Daca ciorba clocoteste, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece si dupa unul-doua clocote se retrage oala de pe foc. Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara leusteanul si patrunjelul tocate fin.
Maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari, 2—3 oase de vaca, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, pastarnac, 1/2 telina, 2 linguri orez, 1 litru zeama de varza, patrunjel, leustean, sare, 1,5-2 1 apa.
Mod de preparare
Se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala cu apa pe foc, unde se lasa sa fiarba 6 ora, dupa care se strecoara. Se spala bucatile de pasare, se controleaza sa nu ramana tulei sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se aseaza vasul pe foc, se inlatura spuma de cateva ori pana ce nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin.
Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cand carnea este fiarta se pune zeama de varza, care a fost fiarta separat si spumata. Daca ciorba clocoteste, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece si dupa unul-doua clocote se retrage oala de pe foc. Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara leusteanul si patrunjelul tocate fin.
Tag-uri: ciorba de potroace, pasare, oase de vaca |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 24 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :