Statistics:
Visits: 1,884 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iepure de casa
Q: | Intreaba despre Iepure de casa |
Iepurele de casa se jupoaie de blana ca si cel salbatic si se prepara la fel. Iepurele tanar se prepara fie proaspat, fie se pune la marinat si se tine cateva ore, sau de seara pana dimineata.
Compozitia marinatei este urmatoarea:
200 ml otet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 capatana de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, cimbru, cateva felii de ceapa si de telina, cteva boabe de piper si de ienibahar.
Iepurele de casa se spala, se curata de toate pielitele si de vine, se taie in bucati potrivite, se amesteca cu ceapa si telina taiate in felii subtiri si apoi se acopera cu componentele aratate.
In loc de marinare, carnea de iepure de casa poate fi oparita cu urmatoarea solutie: 1/4 L otet, 1/4 L apa, 1 ceapa si 1 telina taiate felii subtiri, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper, sare, dupa gust.
Toate ingredientele se pun la fiert intr-un vas acoperit si se dau intr-un singur clocot, dupa care se rastoarna peste carnea asezata intr-un vas. Dupa cateva ore carnea se poate gati.
Prin marinare se inlatura mirosul specific carnii de iepure si totodata se condimenteaza gustul acesteia. Trebuie avut grija sa se adauge la mancare, in timpul fierberii, si zeama strecurata de la marinata (in care s-a marinat carnea iepurelui).
Compozitia marinatei este urmatoarea:
200 ml otet, 200 ml vin, 50 ml ulei, 1 capatana de usturoi pisat, 1-2 foi de dafin, cimbru, cateva felii de ceapa si de telina, cteva boabe de piper si de ienibahar.
Iepurele de casa se spala, se curata de toate pielitele si de vine, se taie in bucati potrivite, se amesteca cu ceapa si telina taiate in felii subtiri si apoi se acopera cu componentele aratate.
In loc de marinare, carnea de iepure de casa poate fi oparita cu urmatoarea solutie: 1/4 L otet, 1/4 L apa, 1 ceapa si 1 telina taiate felii subtiri, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper, sare, dupa gust.
Toate ingredientele se pun la fiert intr-un vas acoperit si se dau intr-un singur clocot, dupa care se rastoarna peste carnea asezata intr-un vas. Dupa cateva ore carnea se poate gati.
Prin marinare se inlatura mirosul specific carnii de iepure si totodata se condimenteaza gustul acesteia. Trebuie avut grija sa se adauge la mancare, in timpul fierberii, si zeama strecurata de la marinata (in care s-a marinat carnea iepurelui).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :