Statistics:
Visits: 1,463 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iahnie de bob
Q: | Intreaba despre Iahnie de bob |
Ingrediente:
Bob 500 g, ceapă 150 g, ulei 150 g, bulion de tomate 50 g, cimbru 1 fir, dafin 2 foi. sare.
Mod de preparare:
Bobul se alege, se spală şi se pune la înmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe o oră, se curăţă hoaspele şi se pune din nou la fiert, schimbîndu-se apa de 3-4 ori. In ultima apă se pune sare. Cand bobul este fiert, se scurge apa. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Se stinge cu bulion desfăcut în puţină apă, se adaugă cimbrul, foile de dafin şi se fierbe 10 min. Se toarnă sosul peste bob, se mai fierbe cateva minute şi se mai potriveşte odată gustul de sare. Iahnia de bob se poate manca şi caldă, dar mai bună este rece.
Bob 500 g, ceapă 150 g, ulei 150 g, bulion de tomate 50 g, cimbru 1 fir, dafin 2 foi. sare.
Mod de preparare:
Bobul se alege, se spală şi se pune la înmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe o oră, se curăţă hoaspele şi se pune din nou la fiert, schimbîndu-se apa de 3-4 ori. In ultima apă se pune sare. Cand bobul este fiert, se scurge apa. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei. Se stinge cu bulion desfăcut în puţină apă, se adaugă cimbrul, foile de dafin şi se fierbe 10 min. Se toarnă sosul peste bob, se mai fierbe cateva minute şi se mai potriveşte odată gustul de sare. Iahnia de bob se poate manca şi caldă, dar mai bună este rece.
Tag-uri: bob, iahnie, cimbru, bulion, foi de dafin |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 09 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :