FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 664
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Iahnie de dovlecei

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Iahnie de dovlecei

 Q:   Intreaba despre Iahnie de dovlecei       
Iahnie de dovlecei Ingrediente

5-6 dovlecei, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion de roşii, 1-2 legături de verdeaţă, piper, 1 foaie de dafin, 1 fir de cimbru, sare.

Mod de prepapare

Dovleceii raşi se taie în două sau în patru dacă sunt mici, iar dacă sunt mai mari se taie în bucăţi. Se spală, se zvantă într-un şervet şi apoi se călesc pe rand în ulei bine încălzit. După ce s-au rumenit puţin se scot într-o crăticioară. In uleiul rămas (dacă nu s-a înnegrit) se prăjeşte ceapa tăiată mărunt şi cand a început să se rumenească se adaugă bulionul de roşii şi se stinge cu apă caldă, apoi se adaugă dovleceii, verdeaţa tăiată mărunt, sare, pipe r, foaia de dafin, cimbrul şi se lasă să fiarbă 5-6 min. La urmă se poate adăuga puţin usturoi. Mancarea trebuie să fie scăzută. Se poate servi caldă sau rece. (Uleiul, în care se repetă pe rand prăjirea legumelor, se înnegreşte şi atunci trebuie vărsat în alt vas, unde se lasă să se aşeze, după care se scurge înapoi în tigaie, însă tigaia trebuie bine spălată şi ştearsă cu un prosop, iar uleiul se scurge cu grijă, ca să nu se ridice reziduurile care s-au lăsat la fund).


Tag-uri: iahnie, dovlecei, ulei, ceapa



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 12 February '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :