Statistics:
Visits: 709 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iahnie de dovlecei
Q: | Intreaba despre Iahnie de dovlecei |
Ingrediente
5-6 dovlecei, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion de roşii, 1-2 legături de verdeaţă, piper, 1 foaie de dafin, 1 fir de cimbru, sare.
Mod de prepapare
Dovleceii raşi se taie în două sau în patru dacă sunt mici, iar dacă sunt mai mari se taie în bucăţi. Se spală, se zvantă într-un şervet şi apoi se călesc pe rand în ulei bine încălzit. După ce s-au rumenit puţin se scot într-o crăticioară. In uleiul rămas (dacă nu s-a înnegrit) se prăjeşte ceapa tăiată mărunt şi cand a început să se rumenească se adaugă bulionul de roşii şi se stinge cu apă caldă, apoi se adaugă dovleceii, verdeaţa tăiată mărunt, sare, pipe r, foaia de dafin, cimbrul şi se lasă să fiarbă 5-6 min. La urmă se poate adăuga puţin usturoi. Mancarea trebuie să fie scăzută. Se poate servi caldă sau rece. (Uleiul, în care se repetă pe rand prăjirea legumelor, se înnegreşte şi atunci trebuie vărsat în alt vas, unde se lasă să se aşeze, după care se scurge înapoi în tigaie, însă tigaia trebuie bine spălată şi ştearsă cu un prosop, iar uleiul se scurge cu grijă, ca să nu se ridice reziduurile care s-au lăsat la fund).
5-6 dovlecei, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion de roşii, 1-2 legături de verdeaţă, piper, 1 foaie de dafin, 1 fir de cimbru, sare.
Mod de prepapare
Dovleceii raşi se taie în două sau în patru dacă sunt mici, iar dacă sunt mai mari se taie în bucăţi. Se spală, se zvantă într-un şervet şi apoi se călesc pe rand în ulei bine încălzit. După ce s-au rumenit puţin se scot într-o crăticioară. In uleiul rămas (dacă nu s-a înnegrit) se prăjeşte ceapa tăiată mărunt şi cand a început să se rumenească se adaugă bulionul de roşii şi se stinge cu apă caldă, apoi se adaugă dovleceii, verdeaţa tăiată mărunt, sare, pipe r, foaia de dafin, cimbrul şi se lasă să fiarbă 5-6 min. La urmă se poate adăuga puţin usturoi. Mancarea trebuie să fie scăzută. Se poate servi caldă sau rece. (Uleiul, în care se repetă pe rand prăjirea legumelor, se înnegreşte şi atunci trebuie vărsat în alt vas, unde se lasă să se aşeze, după care se scurge înapoi în tigaie, însă tigaia trebuie bine spălată şi ştearsă cu un prosop, iar uleiul se scurge cu grijă, ca să nu se ridice reziduurile care s-au lăsat la fund).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :