Statistics:
Visits: 814 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Cartofi iahnie
Q: | Intreaba despre Cartofi iahnie |
Ingrediente
1 kg cartofi, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion de roşii, 1-2 legături de verdeaţă, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, boia de ardei, usturoi, cimbru, cateva roşii, sare.
Mod de prepapare
Se curăţă cartofii şi ceapa. Ceapa se taie mărunt, iar cartofii se taie în bucăţi, se spală, se zvîntă într-un şervet şi se călesc rand pe rand în ulei bine încins, numai cat să se rumenească puţin. Apoi, în uleiul rămas, se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, iar cand a început să se rumenească se adaugă boia de ardei, bulionul de roşii şi se călesc împreună 5-6 min, după care se stinge cu apă caldă. Se pun apoi cartofii, se adaugă toate ingredientele şi sare şi se fierb împreună pană cand cartofii sunt gata, fără sa se sfărame. Se aşază deasupra cateva roşii tăiate felii şi se introduce iahnia în cuptor 10-15 min.
Iahnia de cartofi se serveşte caldă sau rece, presărată deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
1 kg cartofi, 300 g ceapă, 100 ml ulei, 50 g bulion de roşii, 1-2 legături de verdeaţă, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, boia de ardei, usturoi, cimbru, cateva roşii, sare.
Mod de prepapare
Se curăţă cartofii şi ceapa. Ceapa se taie mărunt, iar cartofii se taie în bucăţi, se spală, se zvîntă într-un şervet şi se călesc rand pe rand în ulei bine încins, numai cat să se rumenească puţin. Apoi, în uleiul rămas, se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, iar cand a început să se rumenească se adaugă boia de ardei, bulionul de roşii şi se călesc împreună 5-6 min, după care se stinge cu apă caldă. Se pun apoi cartofii, se adaugă toate ingredientele şi sare şi se fierb împreună pană cand cartofii sunt gata, fără sa se sfărame. Se aşază deasupra cateva roşii tăiate felii şi se introduce iahnia în cuptor 10-15 min.
Iahnia de cartofi se serveşte caldă sau rece, presărată deasupra cu pătrunjel verde tăiat mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 12 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :