Statistics:
Visits: 758 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iahnie de fasole uscata
Q: | Intreaba despre Iahnie de fasole uscata |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500 g fasole uscată, 300 g ceapă, 50 g bulion, ^5-6 ar¬dei graşi, 1/2 căpăţană de usturoi, 150 ml ulei, sare, 2-3 roşii, verdeaţă (pătrunjel şi mărar verde).
Mod de preparare
Fasolea albă se alege şi se pune la inmuiat, de seara. A doua zi se spală şi se pune la fiert cu apă călduţă. După primul clocot se scurge apa şi se pune din nou cu apă fierbinte, fierbandu-se pană este aproape gata. Pe parcurs se pun 2—3 linguri de ulei şi puţină sare.
Intre timp, se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat, amestecandu-se pană incepe să se ingălbenească. Se pun apoi bulionul de roşii, ardeii graşi tăiaţi, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate in bucăţi mici, usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă fasolea şi zeamă cat trebuie, se introduce cratiţa in cuptor şi se lasă pană se rumeneşte mancarea puţin pe deasupra. Se serveşte caldă sau rece, presărată cu verdeaţa tăiată mărunt.
Pentru 6 porţii: 500 g fasole uscată, 300 g ceapă, 50 g bulion, ^5-6 ar¬dei graşi, 1/2 căpăţană de usturoi, 150 ml ulei, sare, 2-3 roşii, verdeaţă (pătrunjel şi mărar verde).
Mod de preparare
Fasolea albă se alege şi se pune la inmuiat, de seara. A doua zi se spală şi se pune la fiert cu apă călduţă. După primul clocot se scurge apa şi se pune din nou cu apă fierbinte, fierbandu-se pană este aproape gata. Pe parcurs se pun 2—3 linguri de ulei şi puţină sare.
Intre timp, se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit intr-o cratiţă cu ulei infierbantat, amestecandu-se pană incepe să se ingălbenească. Se pun apoi bulionul de roşii, ardeii graşi tăiaţi, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate in bucăţi mici, usturoiul tocat mărunt.
Se adaugă fasolea şi zeamă cat trebuie, se introduce cratiţa in cuptor şi se lasă pană se rumeneşte mancarea puţin pe deasupra. Se serveşte caldă sau rece, presărată cu verdeaţa tăiată mărunt.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :