Statistics:
Visits: 940 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Iahnie de ciuperci
Q: | Intreaba despre Iahnie de ciuperci |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 800 g ciuperci, 300 g ceapă, 150 ml ulei, 30 g făină, sare, piper, boia de ardei, 1 legătură de verdeaţă.
Mod de preparare
Ceapa tăiată mărunt se pune la rumenit in ulei şi, cand incepe să se rumenească, se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate in felii subţiri. Se inăbuşă pană scade apa lăsată de ciuperci, apoi se pudrează pe deasupra cu făină, se stinge cu apă caldă, se amestecă şi se lasă să fiarbă 10—20 min.
Dacă intre timp mai este nevoie, se mai toarnă apă, astfel ca sosul să fie potrivit de legat. in timpul fierberii se mai pot adăuga 30 g bulion de roşii sau boia de ardei, 1 foaie de dafin, piper, 100 ml vin. La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt. Se poate servi caldă sau rece.
Pentru 6 porţii: 800 g ciuperci, 300 g ceapă, 150 ml ulei, 30 g făină, sare, piper, boia de ardei, 1 legătură de verdeaţă.
Mod de preparare
Ceapa tăiată mărunt se pune la rumenit in ulei şi, cand incepe să se rumenească, se adaugă ciupercile curăţate, spălate şi tăiate in felii subţiri. Se inăbuşă pană scade apa lăsată de ciuperci, apoi se pudrează pe deasupra cu făină, se stinge cu apă caldă, se amestecă şi se lasă să fiarbă 10—20 min.
Dacă intre timp mai este nevoie, se mai toarnă apă, astfel ca sosul să fie potrivit de legat. in timpul fierberii se mai pot adăuga 30 g bulion de roşii sau boia de ardei, 1 foaie de dafin, piper, 100 ml vin. La servire se presară cu verdeaţă tăiată mărunt. Se poate servi caldă sau rece.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :