Statistics:
Visits: 928 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Fasole boabe uscata fiarta
Q: | Intreaba despre Fasole boabe uscata fiarta |
Ingrediente
Pentru 6 porţii: 500-600 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1 fir cimbru, sare
Mod de preparare
Fasolea se alege şi se pune la inmuiat, de seara, in apă rece. A doua zi se spală in cateva ape şi se pune la fiert cu apă călduţă. După primul clocot se schimbă apa (sau şi după al doilea), se umple vasul din nou cu altă apă fierbinte şi se fierbe fasolea pană este aproape gata.
Se potriveşte de sare, se adaugă cimbru, foi de dafin, boabe de piper, ceapa, morcovul, pătrunjelul, 2—3 linguri de ulei crud şi se continuă fierberea pană fasolea este gata, fără insă ca bobul să se sfărame ci să rămană intreg şi să nu fie zeamă multă.
La urmă se scot toate componentele, iar fasolea se serveşte după plac: cu ceapă prăjită (iahnie) sau cu ulei crud, mărar sau pătrunjel verde tăiate mărunt sau se dă prin sită şi se prepară piure de fasole.
Pentru 6 porţii: 500-600 g fasole albă uscată, 1 morcov, 1 rădăcină de pătrunjel, 2 cepe, 1 foaie de dafin, cateva boabe de piper, 1 fir cimbru, sare
Mod de preparare
Fasolea se alege şi se pune la inmuiat, de seara, in apă rece. A doua zi se spală in cateva ape şi se pune la fiert cu apă călduţă. După primul clocot se schimbă apa (sau şi după al doilea), se umple vasul din nou cu altă apă fierbinte şi se fierbe fasolea pană este aproape gata.
Se potriveşte de sare, se adaugă cimbru, foi de dafin, boabe de piper, ceapa, morcovul, pătrunjelul, 2—3 linguri de ulei crud şi se continuă fierberea pană fasolea este gata, fără insă ca bobul să se sfărame ci să rămană intreg şi să nu fie zeamă multă.
La urmă se scot toate componentele, iar fasolea se serveşte după plac: cu ceapă prăjită (iahnie) sau cu ulei crud, mărar sau pătrunjel verde tăiate mărunt sau se dă prin sită şi se prepară piure de fasole.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 18 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :