Statistics:
Visits: 1,252 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci in ulei
Q: | Intreaba despre Ghiveci in ulei |
Ingrediente:
300 g morcovi, 500 g cartofi, 1 ţelină, 300 g păstarnac, 300 g ceapă, 100 g mazăre, 200 g fasole verde, 5 ardei graşi, 2 legături de verdeaţă, 120 ml ulei, 100 ml vin, 50 g bulion, piper, sare, boia.
Mod de preparare:
Zarzavatul curăţat şi tăiat în cuburi mici se căleşte pe rand în ulei. Se pot căli şi împreună la cuptor sau, sub capac, pe plită. Separat se prăjeşte uşor ceapa tocată mărunt şi se stinge cu bulion şi apă. Se adaugă boiaua, piperul, sarea, vinul şi se lasă să dea în fiert. Apoi se răstoarnă peste zarzavatul călit, se amestecă şi se introduce în cuptor pană ce se rumeneşte pe deasupra şi este gata zarzavatul.
La prepararea ghiveciului se poate renunţa la unele legume, înlocuindu-le, după sezon, cu altele.
Pentru ghiveci, mazărea şi fasolea verde se fierb separat.
300 g morcovi, 500 g cartofi, 1 ţelină, 300 g păstarnac, 300 g ceapă, 100 g mazăre, 200 g fasole verde, 5 ardei graşi, 2 legături de verdeaţă, 120 ml ulei, 100 ml vin, 50 g bulion, piper, sare, boia.
Mod de preparare:
Zarzavatul curăţat şi tăiat în cuburi mici se căleşte pe rand în ulei. Se pot căli şi împreună la cuptor sau, sub capac, pe plită. Separat se prăjeşte uşor ceapa tocată mărunt şi se stinge cu bulion şi apă. Se adaugă boiaua, piperul, sarea, vinul şi se lasă să dea în fiert. Apoi se răstoarnă peste zarzavatul călit, se amestecă şi se introduce în cuptor pană ce se rumeneşte pe deasupra şi este gata zarzavatul.
La prepararea ghiveciului se poate renunţa la unele legume, înlocuindu-le, după sezon, cu altele.
Pentru ghiveci, mazărea şi fasolea verde se fierb separat.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 December '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :