Statistics:
Visits: 1,164 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci de legume- de iarna
Q: | Intreaba despre Ghiveci de legume- de iarna |
Ingrediente:
Cartofi 1,2 kg, morcovi 300 g, pătrunjei 200 g, ţelină 300 g, varză dulce 300 g, fasole verde (conservă) 300 g, mazăre verde (conservă) 300 g, roşii în bulion 1 kg, ceapă 300 g, ulei 150 g, usturoi 30 g, cimbru 1 fir, sare.
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se taie rondele şi se călesc în ulei. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte in restul de ulei. Se amestecă cu zarzavatul de supă, se adaugă varza tăiată fideluţă, fasolea verde, mazărea verde il sarea şi se mai călesc împreună cateva minute. Se unge o tava de cuptor cu ulei, se toarnă în ea legumele. Din bulion, mujdei de usturoi, cimbru şi ceapă se prepară un sos care se toarnă peste legume şi se dă tava la cuptor. Cand ghiveciul este aproape gata, se aşează pe deasupra roşiile scoase din bulion şi se mai lasă ghiveciul la cuptor timp de 10-15 minute.
Cartofi 1,2 kg, morcovi 300 g, pătrunjei 200 g, ţelină 300 g, varză dulce 300 g, fasole verde (conservă) 300 g, mazăre verde (conservă) 300 g, roşii în bulion 1 kg, ceapă 300 g, ulei 150 g, usturoi 30 g, cimbru 1 fir, sare.
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se taie rondele şi se călesc în ulei. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte in restul de ulei. Se amestecă cu zarzavatul de supă, se adaugă varza tăiată fideluţă, fasolea verde, mazărea verde il sarea şi se mai călesc împreună cateva minute. Se unge o tava de cuptor cu ulei, se toarnă în ea legumele. Din bulion, mujdei de usturoi, cimbru şi ceapă se prepară un sos care se toarnă peste legume şi se dă tava la cuptor. Cand ghiveciul este aproape gata, se aşează pe deasupra roşiile scoase din bulion şi se mai lasă ghiveciul la cuptor timp de 10-15 minute.
Tag-uri: ghiveci, mazare verde, usturoi, cartofi |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :