Statistics:
Visits: 1,014 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci cu carne de berbec
Q: | Intreaba despre Ghiveci cu carne de berbec |
Ingrediente :
Carne de berbec 750 g, ceapă 250 g, ulei 250 g, ardei graşi 200 g, vinete 300 g, morcovi 200 g, pătrunjel 150 g, ţelină 150 g, fasole verde 200 g, mazăre verde 200 g, cartofi 600 g, varză albă 250 g, roşii 500 g, usturoi 30 g, bulion de tomate 100 g, vin alb 200 ml, verdeaţă 2 leg, cimbru 2 fire, piper, sare.
Mod de preparare :
Carnea de berbec se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi de 40- 50 g, se sărează, se prăjeşte în 100 g ulei şi se scoate pe un platou. În uleiul rămas de la prăjitul cărnii se căleşte ceapa tocată mărunt, se stinge cu bulion amestecat cu apă şi mujdei de usturoi, se adaugă carnea şi se fierbe circa 45 min. În restul de 150 g ulei se călesc ardeii graşi, vinetele, varza albă, morcovii, pătrunjelul, ţelina şi cartofii, toate legumele fiind tăiate cuburi mari. Se adaugă fasolea tăiată bucăţi şi mazărea decorticată. Într-o tavă de cuptor se pune jumătate din cantitatea de legume, deasupra se aşează carnea, iar peste carne se pune restul de legume. Sosul în care a fiert carnea se amestecă cu vinul, verdeaţa tocată, piperul, cimbrul şi sarea şi se toarnă peste ghiveci, iar deasupra se aşează roşiile tăiate în două, se dă tava la cuptor şi se lasă să fiarbă, pană ce legumele sunt moi.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
Carne de berbec 750 g, ceapă 250 g, ulei 250 g, ardei graşi 200 g, vinete 300 g, morcovi 200 g, pătrunjel 150 g, ţelină 150 g, fasole verde 200 g, mazăre verde 200 g, cartofi 600 g, varză albă 250 g, roşii 500 g, usturoi 30 g, bulion de tomate 100 g, vin alb 200 ml, verdeaţă 2 leg, cimbru 2 fire, piper, sare.
Mod de preparare :
Carnea de berbec se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi de 40- 50 g, se sărează, se prăjeşte în 100 g ulei şi se scoate pe un platou. În uleiul rămas de la prăjitul cărnii se căleşte ceapa tocată mărunt, se stinge cu bulion amestecat cu apă şi mujdei de usturoi, se adaugă carnea şi se fierbe circa 45 min. În restul de 150 g ulei se călesc ardeii graşi, vinetele, varza albă, morcovii, pătrunjelul, ţelina şi cartofii, toate legumele fiind tăiate cuburi mari. Se adaugă fasolea tăiată bucăţi şi mazărea decorticată. Într-o tavă de cuptor se pune jumătate din cantitatea de legume, deasupra se aşează carnea, iar peste carne se pune restul de legume. Sosul în care a fiert carnea se amestecă cu vinul, verdeaţa tocată, piperul, cimbrul şi sarea şi se toarnă peste ghiveci, iar deasupra se aşează roşiile tăiate în două, se dă tava la cuptor şi se lasă să fiarbă, pană ce legumele sunt moi.
Sursa imaginii : freeschoolclipart.com
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 10 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :