Statistics:
Visits: 945 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci calugaresc
Q: | Intreaba despre Ghiveci calugaresc |
Ingrediente:
Morcovi 300 g, pătrunjel 150 g, ţelină 250 g, cartofi 500 g, ceapă 400 g, conopidă 300 g, mazăre verde 350 g, fasole verde 350 g, ardei graşi 200 g, dovlecei 309 g, vinete 600 g, varză dulce 300 g, roşii 1 kg, usturoi 30 g, verdeaţă 2 leg, bulion de tomate 100 g, ulei 250 g, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Morcovii, pătrunjelul, ţelina, cartofii, conopida, ardeii graşi, vinetele şl varza se t»ae în bucăţi mari, se înăbuşe în ulei, se acoperă vasul cu un capac şl se dă la cuptor. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se stinge cu bulion subţiat cu puţină apă şl se toarnă ceapa peste legume, îndată ce acestea sunt înăbuşite. Se adaugă sarea, fasolea verde, mazărea verde, dovleceii tăiaţi cuburi mari şi roşiile curăţate de coajă şi seminţe, usturoiul tăiat feliuţe şi verdeaţa tocată. Se dă vasul din nou la cuptor, pană ce legumele sunt gata, iar sosul a scăzut.
Morcovi 300 g, pătrunjel 150 g, ţelină 250 g, cartofi 500 g, ceapă 400 g, conopidă 300 g, mazăre verde 350 g, fasole verde 350 g, ardei graşi 200 g, dovlecei 309 g, vinete 600 g, varză dulce 300 g, roşii 1 kg, usturoi 30 g, verdeaţă 2 leg, bulion de tomate 100 g, ulei 250 g, sare.
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală legumele. Morcovii, pătrunjelul, ţelina, cartofii, conopida, ardeii graşi, vinetele şl varza se t»ae în bucăţi mari, se înăbuşe în ulei, se acoperă vasul cu un capac şl se dă la cuptor. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se stinge cu bulion subţiat cu puţină apă şl se toarnă ceapa peste legume, îndată ce acestea sunt înăbuşite. Se adaugă sarea, fasolea verde, mazărea verde, dovleceii tăiaţi cuburi mari şi roşiile curăţate de coajă şi seminţe, usturoiul tăiat feliuţe şi verdeaţa tocată. Se dă vasul din nou la cuptor, pană ce legumele sunt gata, iar sosul a scăzut.
Tag-uri: morcovi, conopida, bulion, varza dulce, ulei |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 07 May '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :