Statistics:
Visits: 789 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ghiveci de peste - de vara
Q: | Intreaba despre Ghiveci de peste - de vara |
Ingrediente:
Peşte 1,5 kg, morcovi 200 g, albitură 150 g, ceapă 250 g, vinete 1 kg, dovlecei 500 g, ardei graşi 200 g, fasole verde 300 g, mazăre verde 300 g, usturoi 40 g, roşii 1,5 kg, ulei 250 g, vin 200 ml, cimbru 1 fir, sare.
Cum se prepara:
Peştele se curăţă, se sărează, iar în interior se presară cu cimbru. Morcovii, albitura, vinetele şi dovleceii se taie felii şi se călesc în ulei. Se adaugă fasolea verde curăţată şi ruptă bucăţi, mazărea decorticată, sarea, ceapa tocată şi călită separat in ulei şi ardeii graşi tăiaţi ştraifuri şi se lasă să fiarbă circa 20 min. Se unge o tavă cu ulei şi se aşează jumătate din cantitatea de legume. Peste legume se aşează peştele, iar pe deasupra se aşează restul de legume. Se toarnă în tavă vinul, mujdeiul de usturoi şi sosul rămas de la înăbuşirea legumelor. Se dă vasul la cuptor timp de 20 min, se scoate din cuptor şi se aşează deasupra roşiile tăiate în două şi se dă din nou la cuptor încă 20 min. Se mănâncă de preferinţă rece, a doua zi după ce a fost preparat.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Peşte 1,5 kg, morcovi 200 g, albitură 150 g, ceapă 250 g, vinete 1 kg, dovlecei 500 g, ardei graşi 200 g, fasole verde 300 g, mazăre verde 300 g, usturoi 40 g, roşii 1,5 kg, ulei 250 g, vin 200 ml, cimbru 1 fir, sare.
Cum se prepara:
Peştele se curăţă, se sărează, iar în interior se presară cu cimbru. Morcovii, albitura, vinetele şi dovleceii se taie felii şi se călesc în ulei. Se adaugă fasolea verde curăţată şi ruptă bucăţi, mazărea decorticată, sarea, ceapa tocată şi călită separat in ulei şi ardeii graşi tăiaţi ştraifuri şi se lasă să fiarbă circa 20 min. Se unge o tavă cu ulei şi se aşează jumătate din cantitatea de legume. Peste legume se aşează peştele, iar pe deasupra se aşează restul de legume. Se toarnă în tavă vinul, mujdeiul de usturoi şi sosul rămas de la înăbuşirea legumelor. Se dă vasul la cuptor timp de 20 min, se scoate din cuptor şi se aşează deasupra roşiile tăiate în două şi se dă din nou la cuptor încă 20 min. Se mănâncă de preferinţă rece, a doua zi după ce a fost preparat.
Sursa Imagini : freeschoolclipart.com
Tag-uri: ghiveci, peste, fasole verde, mazare, ardei grasi, mancare |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 03 June '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :