Statistics:
Visits: 1,365 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gasca sau rata fripta la cuptor
Q: | Intreaba despre Gasca sau rata fripta la cuptor |
Mod de preparare
Gasca se curăţă, se spală, se sărează şi se aşază într-o cratiţă sau tavă cu puţină apă (fără nici un fel de grăsime), se acoperă cu un capac şi se frige înăbuşit. In timpul frigerii se întoarce de mai multe ori şi se stropeşte cu propria untură, topită din gască în timpul frigerii.
Pentru gust şi aromă se pot pune la fript, împreună cu gasca, şi cateva felii de ceapă, morcovi, ţelină, boabe de piper, iar cand gasca este rumenită şi bine pătrunsă (friptă gata) se adaugă 1 pahar de vin.
După ce gasca a fost scoasă din tavă, se strecoară sosul care se foloseşte fierbinte la stropirea garniturilor cu care se va servi la masă.
Gasca se curăţă, se spală, se sărează şi se aşază într-o cratiţă sau tavă cu puţină apă (fără nici un fel de grăsime), se acoperă cu un capac şi se frige înăbuşit. In timpul frigerii se întoarce de mai multe ori şi se stropeşte cu propria untură, topită din gască în timpul frigerii.
Pentru gust şi aromă se pot pune la fript, împreună cu gasca, şi cateva felii de ceapă, morcovi, ţelină, boabe de piper, iar cand gasca este rumenită şi bine pătrunsă (friptă gata) se adaugă 1 pahar de vin.
După ce gasca a fost scoasă din tavă, se strecoară sosul care se foloseşte fierbinte la stropirea garniturilor cu care se va servi la masă.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :