Statistics:
Visits: 1,714 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Lisita la tava cu sos picant
Q: | Intreaba despre Lisita la tava cu sos picant |
Ingrediente
1 lisita, 100 g untura, 100 g slanina proaspata, 200 g castraveti murati, 100 ml vin, 1 lingurita de mustar, 50 g bulion, 1/2 lingura faina, 100 g ceapa, 100 ml zeama de marinata sau otet, sare, cimbru, foaie de dafin, piper.
Mod de preparare
Lisita, ca si rata salbatica, se tine 2—3 zile intr-un loc racoros, atarnata pentru fezandare. Cand timpul este rece se poate tine si mai multe zile.
Dupa fezandare, lisita se curata de pene; dar cum penele se smulg foarte greu, este mai bine sa se jupoaie de piele impreuna cu penele.
Se scot apoi maruntaiele, dupa care carnea se pune la marinat. Se scoate din marinata in momentul pregatirii mancarii, se sterge bine, se infasoara in felii de slanina taiata foarte subtire, se leaga cu o ata, se asaza in tr-o cratita unsa cu untura si se introduce in cuptor.
Dupa ce carnea s-a rumenit putin, se adauga legumele de la marinata sau altele (cateva felii de ceapa, morcovi si telina), cateva boabe de piper, cimbru, o foaie de dafin si putina apa.
Se frige in continuare pana ce carnea este gata, apoi se scoate friptura in alt vas, iar legumele se presara cu faina si impreuna se prajesc inca 10 min, dupa care se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa, atat cat trebuie ca sosul sa fie potrivit.
Se da in fiert si dupa 5—6 min se strecoara pasandu-se in sosul strecurat; se adauga castraveciorii curatati de coaja si tocati foarte marunt, carnea de lisita fripta si taiata in bucati, mustarul, piperul pisat si se potriveste la gust de sare, otet sau se adauga zeama de la marinare si impreuna se mai fierb 20 min.
Se serveste cu galuste de cartofi sau cu pilaf de orez.
1 lisita, 100 g untura, 100 g slanina proaspata, 200 g castraveti murati, 100 ml vin, 1 lingurita de mustar, 50 g bulion, 1/2 lingura faina, 100 g ceapa, 100 ml zeama de marinata sau otet, sare, cimbru, foaie de dafin, piper.
Mod de preparare
Lisita, ca si rata salbatica, se tine 2—3 zile intr-un loc racoros, atarnata pentru fezandare. Cand timpul este rece se poate tine si mai multe zile.
Dupa fezandare, lisita se curata de pene; dar cum penele se smulg foarte greu, este mai bine sa se jupoaie de piele impreuna cu penele.
Se scot apoi maruntaiele, dupa care carnea se pune la marinat. Se scoate din marinata in momentul pregatirii mancarii, se sterge bine, se infasoara in felii de slanina taiata foarte subtire, se leaga cu o ata, se asaza in tr-o cratita unsa cu untura si se introduce in cuptor.
Dupa ce carnea s-a rumenit putin, se adauga legumele de la marinata sau altele (cateva felii de ceapa, morcovi si telina), cateva boabe de piper, cimbru, o foaie de dafin si putina apa.
Se frige in continuare pana ce carnea este gata, apoi se scoate friptura in alt vas, iar legumele se presara cu faina si impreuna se prajesc inca 10 min, dupa care se adauga bulionul si se stinge cu vin si cu putina apa, atat cat trebuie ca sosul sa fie potrivit.
Se da in fiert si dupa 5—6 min se strecoara pasandu-se in sosul strecurat; se adauga castraveciorii curatati de coaja si tocati foarte marunt, carnea de lisita fripta si taiata in bucati, mustarul, piperul pisat si se potriveste la gust de sare, otet sau se adauga zeama de la marinare si impreuna se mai fierb 20 min.
Se serveste cu galuste de cartofi sau cu pilaf de orez.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :