Statistics:
Visits: 986 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Rata pe varza
Q: | Intreaba despre Rata pe varza |
Ingrediente
1 raţă de 1-2 kg, 150 g untură, 2 kg varză acră, 600 g roşii, piper, cimbru.
Mod de preparare
Raţa se opăreşte, se curăţă de tulei şi fulgi, se freacă cu mălai şi după ce i s-au scos măruntaiele se spală bine, se sărează în interior, se unge cu untură, se aşază într-o tavă şi se introduce în cuptor. In timpul frigerii se stropeşte mereu cu grăsimea din tavă.
Cand s-a rumenit se scoate din tavă, se taie bucăţi şi se aşază pe varza pregătită astfel: se taie varza foarte subţire şi se căleşte în untură 10-20 min. Se scoate un rand de varză şi pe stratul rămas se aşază carnea prăjită, iar deasupra ei se aşază restul de varză şi roşiile tăiate jumătăţi dacă sunt mici, iar dacă sunt mari se taie în felii.
Se lasă să dea în fiert, după care se introduce vasul în cuptor să se rumenească mancarea.
1 raţă de 1-2 kg, 150 g untură, 2 kg varză acră, 600 g roşii, piper, cimbru.
Mod de preparare
Raţa se opăreşte, se curăţă de tulei şi fulgi, se freacă cu mălai şi după ce i s-au scos măruntaiele se spală bine, se sărează în interior, se unge cu untură, se aşază într-o tavă şi se introduce în cuptor. In timpul frigerii se stropeşte mereu cu grăsimea din tavă.
Cand s-a rumenit se scoate din tavă, se taie bucăţi şi se aşază pe varza pregătită astfel: se taie varza foarte subţire şi se căleşte în untură 10-20 min. Se scoate un rand de varză şi pe stratul rămas se aşază carnea prăjită, iar deasupra ei se aşază restul de varză şi roşiile tăiate jumătăţi dacă sunt mici, iar dacă sunt mari se taie în felii.
Se lasă să dea în fiert, după care se introduce vasul în cuptor să se rumenească mancarea.
Tag-uri: rata, varza acra, untura, piper |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 26 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :