Statistics:
Visits: 1,950 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gasca salbatica la tava
Q: | Intreaba despre Gasca salbatica la tava |
Ingrediente
1 gasca, 50 g untura, componente pentru pregatirea marinatei.
Mod de preparare
Dupa ce a fost tinuta la fezandat, gasca se curata de pene, se parleste, apoi se freaca cu malai si se spala pe deasupra. Se scot maruntaiele si se opresc numai inima si ficatul, restul se arunca.
Se taie gasca in patru si se pune intr-un vas pentru marinare. Separat se pun la fiert componentele pentru marinata:
100 ml otet, 300 ml apa, 200 ml vin, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, 1 capatana de usturoi, sare.
Toate componentele la un loc se pun la fiert intr-un vas acoperit, timp de 10 min, dupa care se ia marinata de pe foc si se toarna calduta peste carne, tinandu-se apoi la loc racoros.
In acest mod, carn ea de gasca poate sa se marineze in cateva ore sau zile, aceasta depinzand de varsta vanatului. In fiecare zi se intoarce carnea si se tine acoperita. Cand se scoate carnea din marinata, se sterge, se pune intr-o tava groasa de tuci sau smaltuita, se unge cu untura, se toarna putina apa si se introduce in cuptorul incins.
Intre timp, se intorc bucatile ca sa se rumeneasca bine pe toate partile, dupa care se reduce focul si se continua frigerea ca sa se patrunda carnea. Daca este tare carnea, se adauga putina apa sau zeama de marinata si se mai lasa la cuptor, iar daca se rumeneste si nu este inca moale, se mai inabusa pe plita (plita poate fi inlocuita cu un disc din tabla groasa, pus pe ochiul aragazului). Frigerea unei gaste mai batrane poate sa dureze de la 2 pana la 3 ore.
1 gasca, 50 g untura, componente pentru pregatirea marinatei.
Mod de preparare
Dupa ce a fost tinuta la fezandat, gasca se curata de pene, se parleste, apoi se freaca cu malai si se spala pe deasupra. Se scot maruntaiele si se opresc numai inima si ficatul, restul se arunca.
Se taie gasca in patru si se pune intr-un vas pentru marinare. Separat se pun la fiert componentele pentru marinata:
100 ml otet, 300 ml apa, 200 ml vin, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, 1 capatana de usturoi, sare.
Toate componentele la un loc se pun la fiert intr-un vas acoperit, timp de 10 min, dupa care se ia marinata de pe foc si se toarna calduta peste carne, tinandu-se apoi la loc racoros.
In acest mod, carn ea de gasca poate sa se marineze in cateva ore sau zile, aceasta depinzand de varsta vanatului. In fiecare zi se intoarce carnea si se tine acoperita. Cand se scoate carnea din marinata, se sterge, se pune intr-o tava groasa de tuci sau smaltuita, se unge cu untura, se toarna putina apa si se introduce in cuptorul incins.
Intre timp, se intorc bucatile ca sa se rumeneasca bine pe toate partile, dupa care se reduce focul si se continua frigerea ca sa se patrunda carnea. Daca este tare carnea, se adauga putina apa sau zeama de marinata si se mai lasa la cuptor, iar daca se rumeneste si nu este inca moale, se mai inabusa pe plita (plita poate fi inlocuita cu un disc din tabla groasa, pus pe ochiul aragazului). Frigerea unei gaste mai batrane poate sa dureze de la 2 pana la 3 ore.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :