FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,950
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Gasca salbatica la tava

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Gasca salbatica la tava

 Q:   Intreaba despre Gasca salbatica la tava       
Gasca salbatica la tava Ingrediente

1 gasca, 50 g untura, componente pentru pregatirea marinatei.

Mod de preparare

Dupa ce a fost tinuta la fezandat, gasca se curata de pene, se parleste, apoi se freaca cu malai si se spala pe deasupra. Se scot maruntaiele si se opresc numai inima si ficatul, restul se arunca.

Se taie gasca in patru si se pune intr-un vas pentru marinare. Separat se pun la fiert componentele pentru marinata:
100 ml otet, 300 ml apa, 200 ml vin, cateva felii de morcovi, ceapa, telina, 1-2 foi de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, 1 capatana de usturoi, sare.

Toate componentele la un loc se pun la fiert intr-un vas acoperit, timp de 10 min, dupa care se ia marinata de pe foc si se toarna calduta peste carne, tinandu-se apoi la loc racoros.

In acest mod, carn ea de gasca poate sa se marineze in cateva ore sau zile, aceasta depinzand de varsta vanatului. In fiecare zi se intoarce carnea si se tine acoperita. Cand se scoate carnea din marinata, se sterge, se pune intr-o tava groasa de tuci sau smaltuita, se unge cu untura, se toarna putina apa si se introduce in cuptorul incins.

Intre timp, se intorc bucatile ca sa se rumeneasca bine pe toate partile, dupa care se reduce focul si se continua frigerea ca sa se patrunda carnea. Daca este tare carnea, se adauga putina apa sau zeama de marinata si se mai lasa la cuptor, iar daca se rumeneste si nu este inca moale, se mai inabusa pe plita (plita poate fi inlocuita cu un disc din tabla groasa, pus pe ochiul aragazului). Frigerea unei gaste mai batrane poate sa dureze de la 2 pana la 3 ore.


Tag-uri: gasca, tava, marinata



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :