Statistics:
Visits: 1,107 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Gasca salbatica cu masline
Q: | Intreaba despre Gasca salbatica cu masline |
Ingrediente
1/2 gasca, 250 g masline, 1 lamaie, 100 ml ulei, 200 ml vin, 200 g ceapa, 30 g bulion, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 ramura de cimbru, 112 lingura de faina.
Mod de preparare
Pregatirea gastii se face la fel ca in reteta precedenta, numai ca in loc sa se friga in cuptor se pune la prajit. Se taie in bucati potrivite, cate o bucata sau cate doua bucati la o portie, si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc.
Se scot in alt vas, iar in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, se adauga faina, bulionul si se stinge cu apa in cantitati potrivite. Apoi se rastoarna sosul peste carnea prajita si se mai fierb impreuna pana se inmoaie carnea.
Dupa aceea se adauga maslinele oparite, boabele de piper, cimbrul, foaia de dafin, coaja de la o lamaie, se potriveste de sare, se adauga vin si impreuna se mai fierb 10 min.
Se serveste calda sau rece, garnisita cu felioare de lamaie subtiri. (in loc de vin se poate adauga in mincare zeama de la marinata sau zeama de lamaie).
1/2 gasca, 250 g masline, 1 lamaie, 100 ml ulei, 200 ml vin, 200 g ceapa, 30 g bulion, cateva boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 ramura de cimbru, 112 lingura de faina.
Mod de preparare
Pregatirea gastii se face la fel ca in reteta precedenta, numai ca in loc sa se friga in cuptor se pune la prajit. Se taie in bucati potrivite, cate o bucata sau cate doua bucati la o portie, si se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc.
Se scot in alt vas, iar in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt, se adauga faina, bulionul si se stinge cu apa in cantitati potrivite. Apoi se rastoarna sosul peste carnea prajita si se mai fierb impreuna pana se inmoaie carnea.
Dupa aceea se adauga maslinele oparite, boabele de piper, cimbrul, foaia de dafin, coaja de la o lamaie, se potriveste de sare, se adauga vin si impreuna se mai fierb 10 min.
Se serveste calda sau rece, garnisita cu felioare de lamaie subtiri. (in loc de vin se poate adauga in mincare zeama de la marinata sau zeama de lamaie).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :