Statistics:
Visits: 880 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Casoiet de gasca sau rata
Q: | Intreaba despre Casoiet de gasca sau rata |
Ingrediente
1 kg carne de gască sau raţă, 150 g costiţă afumată, 6 felii de parizer, 400 g fasole albă, 100 ml ulei, 300 g ceapă, 50 g bulion, 1 foaie dafin, 1 crenguţă de cimbru, sare, piper, usturoi.
Mod de preparare
Carnea de gască sau de raţă se prepară la fel ca în reţeta precedentă, iar în loc de măsline se pune la fiert fasolea la care se adaugă costiţa afumată şi se fierb împreună. Separat, în ulei, se prăjeşte parizerul, apoi se scoate şi se ţine la cald, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, usturoiul, se adaugă bulion, se stinge cu puţină apă şi se toarnă în oala cu fasole.
Se mai adaugă foaia de dafin, piperul şi cimbrul. Cand fasolea s-a fiert, se scoate costiţa şi se taie în felii. La servire se pune fasolea pe platou sau în farfurie, iar carnea deasupra, peste care se aşază parizerul, costiţa, stropindu-se cu sosul de la carne, fierbinte.
1 kg carne de gască sau raţă, 150 g costiţă afumată, 6 felii de parizer, 400 g fasole albă, 100 ml ulei, 300 g ceapă, 50 g bulion, 1 foaie dafin, 1 crenguţă de cimbru, sare, piper, usturoi.
Mod de preparare
Carnea de gască sau de raţă se prepară la fel ca în reţeta precedentă, iar în loc de măsline se pune la fiert fasolea la care se adaugă costiţa afumată şi se fierb împreună. Separat, în ulei, se prăjeşte parizerul, apoi se scoate şi se ţine la cald, iar în uleiul rămas se căleşte ceapa tăiată mărunt, usturoiul, se adaugă bulion, se stinge cu puţină apă şi se toarnă în oala cu fasole.
Se mai adaugă foaia de dafin, piperul şi cimbrul. Cand fasolea s-a fiert, se scoate costiţa şi se taie în felii. La servire se pune fasolea pe platou sau în farfurie, iar carnea deasupra, peste care se aşază parizerul, costiţa, stropindu-se cu sosul de la carne, fierbinte.
Tag-uri: casoiet, gasca, rata, costita afumata |
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 23 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :