Statistics:
Visits: 784 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Frisca cu unt sau cu lapte
Q: | Intreaba despre Frisca cu unt sau cu lapte |
Ingrediente
400 g hrişcă, 50 g unt, sare, 50 ml ulei.
Mod de preparare
Frişcă nu se spală ci se cerne de praf şi se curăţă de cea nedecorticată şi de corpuri străine. După aceea se pune la prăjit intr-o tigaie cat mai largă cu 50 ml ulei, se amestecă fără intrerupere şi cu grijă să nu se parlească şi nici măcar să se coloreze in roşu, căci capătă gust de ars.
Prăjirea se face pe foc iute, 8—10 min, după care se spală şi se pune intr-o oală cu apă clocotită, să depăşească frişcă cu 2—3 cm. Se adaugă puţină sare, unt, se acoperă cu capacul fixat ermetic şi se pune să fiarbă lent 2 1/2 ore, aşezandu-se oala pe o tablă groasă.
Seminţele de hrişcă bine fierte se despart una de alta/Se serveşte fierbinte, cu unt sau cu lapte, sau cu sos de roşii.
400 g hrişcă, 50 g unt, sare, 50 ml ulei.
Mod de preparare
Frişcă nu se spală ci se cerne de praf şi se curăţă de cea nedecorticată şi de corpuri străine. După aceea se pune la prăjit intr-o tigaie cat mai largă cu 50 ml ulei, se amestecă fără intrerupere şi cu grijă să nu se parlească şi nici măcar să se coloreze in roşu, căci capătă gust de ars.
Prăjirea se face pe foc iute, 8—10 min, după care se spală şi se pune intr-o oală cu apă clocotită, să depăşească frişcă cu 2—3 cm. Se adaugă puţină sare, unt, se acoperă cu capacul fixat ermetic şi se pune să fiarbă lent 2 1/2 ore, aşezandu-se oala pe o tablă groasă.
Seminţele de hrişcă bine fierte se despart una de alta/Se serveşte fierbinte, cu unt sau cu lapte, sau cu sos de roşii.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 20 February '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :