FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,214
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Savarina

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Savarina

 Q:   Intreaba despre Savarina       
Savarina Ingrediente

Pentru aluat:
350 g faina, 175 g unt, 15 g zahar, drojdie, 4 oua, 50 ml lapte, sare, unt pentru uns forma, pesmet.

Pentru sirop:
200 g zahar, 200 ml apa, 1 lingura de rom.

Pentru garnitura:
250 g frisca batuta, fructe confiate, marmelada de caise.

Mod de preparare

Aluatul se prepara in felul urmator:
se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte caldut. Se amesteca cu putina faina, formandu-se maiaua care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora.

Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se amesteca cu restul de faina. La urma se adauga untul topit caldut si se mai amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale si se lasa sa creasca la cald.

Se ia o forma speciala d e savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul preparat inainte. Se lasa sa creasca si, cand s-a ridicat coca pana la gura formei, se introduce in cuptor, unde se coace pana se rumeneste. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma.

Intre timp, se pregateste siropul, care se toarna peste savarina dupa ce s-a taiat pojghita intarita de deasupra si s-a racit. Se rastoarna apoi savarina pe farfurie, se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, iar golul din mijlocul ei se umple cu frisca batuta. Se garniseste cu fructe confiate si se sprituieste cu frisca.

Savarinele mai pot fi coapte in forme mici de tarte, procedandu-se si in acest caz la fel, cu insiropatul si cu garnisirea cu frisca.


Tag-uri: savarine, aluat, sirop, garnitura



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 05 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :