Statistics:
Visits: 1,214 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Savarina
Q: | Intreaba despre Savarina |
Ingrediente
Pentru aluat:
350 g faina, 175 g unt, 15 g zahar, drojdie, 4 oua, 50 ml lapte, sare, unt pentru uns forma, pesmet.
Pentru sirop:
200 g zahar, 200 ml apa, 1 lingura de rom.
Pentru garnitura:
250 g frisca batuta, fructe confiate, marmelada de caise.
Mod de preparare
Aluatul se prepara in felul urmator:
se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte caldut. Se amesteca cu putina faina, formandu-se maiaua care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora.
Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se amesteca cu restul de faina. La urma se adauga untul topit caldut si se mai amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale si se lasa sa creasca la cald.
Se ia o forma speciala d e savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul preparat inainte. Se lasa sa creasca si, cand s-a ridicat coca pana la gura formei, se introduce in cuptor, unde se coace pana se rumeneste. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma.
Intre timp, se pregateste siropul, care se toarna peste savarina dupa ce s-a taiat pojghita intarita de deasupra si s-a racit. Se rastoarna apoi savarina pe farfurie, se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, iar golul din mijlocul ei se umple cu frisca batuta. Se garniseste cu fructe confiate si se sprituieste cu frisca.
Savarinele mai pot fi coapte in forme mici de tarte, procedandu-se si in acest caz la fel, cu insiropatul si cu garnisirea cu frisca.
Pentru aluat:
350 g faina, 175 g unt, 15 g zahar, drojdie, 4 oua, 50 ml lapte, sare, unt pentru uns forma, pesmet.
Pentru sirop:
200 g zahar, 200 ml apa, 1 lingura de rom.
Pentru garnitura:
250 g frisca batuta, fructe confiate, marmelada de caise.
Mod de preparare
Aluatul se prepara in felul urmator:
se cerne faina intr-un castron si se face in ea o gropita in care se pune drojdia dizolvata in lapte caldut. Se amesteca cu putina faina, formandu-se maiaua care se lasa sa creasca la cald circa un sfert de ora.
Se adauga apoi ouale, restul de lapte, zaharul, sare si se amesteca cu restul de faina. La urma se adauga untul topit caldut si se mai amesteca. Aluatul trebuie sa fie moale si se lasa sa creasca la cald.
Se ia o forma speciala d e savarina, se unge cu unt, se presara cu faina sau cu pesmet si se umple pe jumatate cu aluatul preparat inainte. Se lasa sa creasca si, cand s-a ridicat coca pana la gura formei, se introduce in cuptor, unde se coace pana se rumeneste. Savarina coapta se lasa sa se raceasca in forma.
Intre timp, se pregateste siropul, care se toarna peste savarina dupa ce s-a taiat pojghita intarita de deasupra si s-a racit. Se rastoarna apoi savarina pe farfurie, se stropeste cu rom, se unge cu marmelada, iar golul din mijlocul ei se umple cu frisca batuta. Se garniseste cu fructe confiate si se sprituieste cu frisca.
Savarinele mai pot fi coapte in forme mici de tarte, procedandu-se si in acest caz la fel, cu insiropatul si cu garnisirea cu frisca.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 05 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :