FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 988
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tort diplomat I

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   supa   zahar   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Tort diplomat I

 Q:   Intreaba despre Tort diplomat I       
Tort diplomat I Ingrediente

Pentru compozitia de sarlota:
250 g zahar, 5 oua, 1/4 L lapte, 30 g gelatina, 30 g cacao, 600 g frisca batuta, 1 lingura rom, 1 plic zahar vanilat, 50-60 g coaja de portocala confiata, piscoturi.

Pentru sirop:
100 g zahar, 100 ml apa, 1 lingura de rom.

Mod de preparare

Se amesteca ouale, zaharul si laptele intr-un cazanel sau lighean smaltuit cu forma de cazanel si se pun la foc amestecandu-se pana dau usor in fiert. Se adauga gelatina care a fost inmuiata mai intai in apa rece si dizolvata cu 2—3 linguri de lapte caldut.

Apoi, dupa ce a mai fiert 1—2 min, se ia compozitia de pe foc si se adauga cacaua cernuta, iar dupa ce s-a mai racit se adauga romul, zaharul vanilat, o parte din fructele confiate si la urma jumatate din canti tatea de frisca batuta, amestecandu-se lejer.

Intre timp, se unge cu unt (foarte putin) o forma rotunda, in care se aseaza, mai intai piscoturi taiate orizontal in doua si stropite cu sirop, apoi se aseaza piscoturi in picioare, lipindu-se pe peretii interiori si pe fundul formei, peste care se toarna compozitia de sarlota si deasupra se aranjeaza restul de piscoturi insiropate, dupa care se introduce la frigider.

In momentul servirii se scoate totul din forma, se orneaza cu restul de frisca batuta si se garniseste cu fructe confiate (coaja de portocala).


Tag-uri: tort, diplomat, zahar



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 08 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :