Statistics:
Visits: 994 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Tort diplomat I
Q: | Intreaba despre Tort diplomat I |
Ingrediente
Pentru compozitia de sarlota:
250 g zahar, 5 oua, 1/4 L lapte, 30 g gelatina, 30 g cacao, 600 g frisca batuta, 1 lingura rom, 1 plic zahar vanilat, 50-60 g coaja de portocala confiata, piscoturi.
Pentru sirop:
100 g zahar, 100 ml apa, 1 lingura de rom.
Mod de preparare
Se amesteca ouale, zaharul si laptele intr-un cazanel sau lighean smaltuit cu forma de cazanel si se pun la foc amestecandu-se pana dau usor in fiert. Se adauga gelatina care a fost inmuiata mai intai in apa rece si dizolvata cu 2—3 linguri de lapte caldut.
Apoi, dupa ce a mai fiert 1—2 min, se ia compozitia de pe foc si se adauga cacaua cernuta, iar dupa ce s-a mai racit se adauga romul, zaharul vanilat, o parte din fructele confiate si la urma jumatate din canti tatea de frisca batuta, amestecandu-se lejer.
Intre timp, se unge cu unt (foarte putin) o forma rotunda, in care se aseaza, mai intai piscoturi taiate orizontal in doua si stropite cu sirop, apoi se aseaza piscoturi in picioare, lipindu-se pe peretii interiori si pe fundul formei, peste care se toarna compozitia de sarlota si deasupra se aranjeaza restul de piscoturi insiropate, dupa care se introduce la frigider.
In momentul servirii se scoate totul din forma, se orneaza cu restul de frisca batuta si se garniseste cu fructe confiate (coaja de portocala).
Pentru compozitia de sarlota:
250 g zahar, 5 oua, 1/4 L lapte, 30 g gelatina, 30 g cacao, 600 g frisca batuta, 1 lingura rom, 1 plic zahar vanilat, 50-60 g coaja de portocala confiata, piscoturi.
Pentru sirop:
100 g zahar, 100 ml apa, 1 lingura de rom.
Mod de preparare
Se amesteca ouale, zaharul si laptele intr-un cazanel sau lighean smaltuit cu forma de cazanel si se pun la foc amestecandu-se pana dau usor in fiert. Se adauga gelatina care a fost inmuiata mai intai in apa rece si dizolvata cu 2—3 linguri de lapte caldut.
Apoi, dupa ce a mai fiert 1—2 min, se ia compozitia de pe foc si se adauga cacaua cernuta, iar dupa ce s-a mai racit se adauga romul, zaharul vanilat, o parte din fructele confiate si la urma jumatate din canti tatea de frisca batuta, amestecandu-se lejer.
Intre timp, se unge cu unt (foarte putin) o forma rotunda, in care se aseaza, mai intai piscoturi taiate orizontal in doua si stropite cu sirop, apoi se aseaza piscoturi in picioare, lipindu-se pe peretii interiori si pe fundul formei, peste care se toarna compozitia de sarlota si deasupra se aranjeaza restul de piscoturi insiropate, dupa care se introduce la frigider.
In momentul servirii se scoate totul din forma, se orneaza cu restul de frisca batuta si se garniseste cu fructe confiate (coaja de portocala).
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 08 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :