Statistics:
Visits: 1,074 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Bavareza de ciocolata
Q: | Intreaba despre Bavareza de ciocolata |
Ingrediente
150-200 g ciocolata, 200 ml lapte, 4 oua, 300 g zahar, 15 g gelatina, 200-300 g piscoturi, 300 g frisca, 30 g unt, 50 ml rom.
Mod de preparare
Se bat intr-un castron ouale cu zaharul, apoi se pune castronul pe foc, se adauga ciocolata inmuiata in lapte caldut, gelatina inmuiata in apa rece, totul amestecandu-se neintrerupt pana se infierbanta bine, aproape sa dea in fiert.
Se da de o parte si, cand aproape s-a racit, se adauga frisca batuta. Se unge o forma cu unt, se captuseste cu piscoturi stropite cu rom, dupa care se umple cu compozitia preparata mai inainte si se da la rece (2—3 ore).
Pentru scos din forma, v. reteta "Bavareza de caise". La servire se poate garnisi cu frisca.
150-200 g ciocolata, 200 ml lapte, 4 oua, 300 g zahar, 15 g gelatina, 200-300 g piscoturi, 300 g frisca, 30 g unt, 50 ml rom.
Mod de preparare
Se bat intr-un castron ouale cu zaharul, apoi se pune castronul pe foc, se adauga ciocolata inmuiata in lapte caldut, gelatina inmuiata in apa rece, totul amestecandu-se neintrerupt pana se infierbanta bine, aproape sa dea in fiert.
Se da de o parte si, cand aproape s-a racit, se adauga frisca batuta. Se unge o forma cu unt, se captuseste cu piscoturi stropite cu rom, dupa care se umple cu compozitia preparata mai inainte si se da la rece (2—3 ore).
Pentru scos din forma, v. reteta "Bavareza de caise". La servire se poate garnisi cu frisca.
- Vin de struguri preparat in casa (31440 visits)
- Pastrarea prazului pentru iarna (7869 visits)
- Despre Dulceturi (4013 visits)
- Peste in ulei, conservat prin sterilizare (3957 visits)
- Pastrarea morcovilor pentru iarna (3859 visits)
- Conservarea prunelor prin uscare (3741 visits)
- Pui inabusit la ceaun, cu usturoi si mamaliguta (3580 visits)
- Crema de vanilie pentru cremsnit si ecler (3513 visits)
- Varza murata in frunze (3190 visits)
- Vin de visine (3101 visits)
- Mazare boabe conservata (2999 visits)
- Pastrarea verzei pentru iarna (2976 visits)
- Pastrama de porc (2797 visits)
- Ardei pentru umplut conservati prin sterilizare (2731 visits)
- Pastrarea cepei pentru iarna (2612 visits)
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
- Marmelada de mere, de pere sau de prune
- Ardei grasi conservati in sare
- Chiftelute cu carne si sos de ciuperci
- Chiftelute cu carne si sos de rosii
- Chiftelute cu carne si marar
- Chiftelute cu carne, marar si sos brun
- Chiftelute cu carne, marar si sos de marar
Categorie: Gastronomie - ( Gastronomie - Archiva)
Data Adaugarii: 06 March '09
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :